wie o wie zal het zeggen

  • #1

    beste dames/heren,

    Ik loop de laatste paar maanden in beetje in de war.
    Met in de war bedoel ik dat ik me niet goed voel en daar toch wel last van heb. ik zal bij het begin beginnen.

    aan het begin van het schooljaar ben ik begonnen met stage lopen 3 dagen per week. 2-3 weken in mijn stage periode kreeg ik opeens last van mijn maag/darmen.(voorheen geen last ergens van)
    Het ging totaal niet meer. naar de dokter geweest de week erna op maandag, hij zegt tegen mij nee ik kan niks vinden "kijk het nog even aan".
    ok, dat doe ik dan... ondertussen gewoon alles drinken/eten. werd maar erger en erger... 2 weken na het eerste dokters bezoek weer terug.
    ja, maar hij kon weer niks vinden. zijn antwoord was: "ja, we moeten het nog even aankijken."
    nou ja goed hij zal het wel weten. 1/1,5 week erna toch weer hevige last van zwarte slijmerige diarree. dat met moeite eruit kwam. (op een begegeven moment was ik het zo zat ik ben gewoon op de wc gaan zitten en hard gaan duwen... nou denk ik dat ik daardoor aambeien gekregen heb die sindsdien alleen maar gegroeit is.)toch weer naar de dokter: nou ja 3de keer hij zegt ok dan moeten we maar een onderzoek van je ontlasting laten doen(parasitologisch en een moeilijke naam voor een onderzoek naar bacterien) dat ingeleverd bij het ziekenhuis. resultaten week erop negatief niks aan de hand dokter zegt: "kijk het nog even aan".
    dat zinnetje irriteerde me al langzaam. opeens ben ik op stage ik drink geen koffie, frisdrank, thee(zwarte,engelse thee),energy,...etc. meer want daardoor wordt het erger(ik gok caffeïne).

    nu gaat het beter, maar als ik 's avonds gegeten heb en ik ga achter de computer zitten.
    Dan begint het weer eerst een opgeblazen gevoel... steken(pijn)/vervelend gevoel links onder in de buik en soms heel erg rechtsonder in de buik. ondertussen denk ik dat ik moet plassen dan sta ik bij de wc en dan is het van waarom sta ik hier? daarop volgt vocht uit maag(water ofzo want dat drink ik genoeg)komt terug omhoog voorheen gaf dat een brandend gevoel voor ik stopte met frisdrank en de rest. en naast dat alles gaat mijn maag helemaal los borrelgeluid om de minuut en luidruchtig ook.
    ohh ja normaal persoon van 21 kan toch wel 23 traptredens oprennen zonder dat zijn hart bijna in zijn keel zit of zie ik dat verkeert?

    nou ik zou dit nooit zo snel posten maar onderhand ben ik 6 maanden erin het wordt niet perse erger maar blijft toch vervelend.

    als iemand hier antwoorden of ideeën over heeft hoor ik het graag. of een oplossing voor een gelijk probleem heeft gevonden.

    bij voorbaad dank.

    Reageer
    #2

    Beste Klone,
    Je hebt al vast een paar dingen gedaan die goed zijn! Als je klachten hebt zoals jij die omschrijft is het idd goed om voorzichtig te zijn met caffeine houdende produkten.

    Is het mogelijk dat de stage die je loopt wat spanningen of stress veroorzaakt?
    Dit kan nl behoorlijk op je maag en spijsvertering slaan.

    Ik zou je bij de dingen die je zelf al hebt gedaan adviseren om een tijdje licht verteerbaar voedsel te nuttigen.
    Geen snacks en geen Mc´s, geen pittig eten en zorgen dat je voldoende drinkt (ca. 2 liter per dag)

    Reageer
    #3

    Hey tandor,
    Bedankt voor je reactie. Dat is te merken dat ik dat wel goed deed.
    Ja doordat ik in het examen jaar zit is de stress wel wat hoger dan voorheen.
    Wat bedoel je met mc's? Ik drink meestal uit 1,5 liter flessen dus dat zit wel goed denk ik 😀
    dan maar niks van snoep en koekjes meer. Misschien ook de juiste tijd om wat kilo's kwijt te raken.

    ik ga je tips eens toepassen want die krijg ik wel vaker. Alles dat helpt is meegenomen. Ik vraag me alleen wel af of dit ooit nog weggaat of dat ik permanent nietmeer van cola en dergelijke kan genieten.

    Als ik het niet vergeet laat ik mijn vindingen wel horen 😀
    Mvg,
    Klone

    Reageer
    #4

    Mc´s = hambugerzaak

    Het is natuurlijk de bedoeling dat alles zich weer herstelt als je weer in rustiger "vaarwater" komt. En natuurlijk kun je daarna weer genieten van een cola´tje enzo. Zou dan wel cola light of cola zero nemen.

    Succes

    Reageer
    #5

    Haha mc donalds ahh 😛 dat klinkt goed.
    Goed dat ga ik proberen. Bedankt 😀

    Mvg,klone

    Reageer
Reageer op: wie o wie zal het zeggen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief