Is er iets aan de hand met me?

  • #1

    Laatst zag ik een foto terug van toen ik nog een klein kind was en het viel me op dat ik er daar gezond en lekker gebruind uit zag. Inmiddels ben ik 18 jaar oud en heb ik een hele [b]bleke doorzichtige huid[/b], daarmee bedoel ik dus dat je bij mij heel [b]duidelijk de aderen door mijn huid heen ziet[/b]. Vooral in het gebied van me [b]keel en borsten en ook bij mijn voeten en handen[/b]. Nu kom ik inderdaad niet zo heel veel buiten in de zon, ik hou persoonlijk niet zo van de warmte en het licht irriteert mij ook vrij veel. Toch kom ik zo nu en dan wel even in het zonnetje zitten, ik wordt dan wel enigszins bruin, maar het doorzichtige van me huid dat blijft. Daarnaast heb ik sinds een paar maanden [b]opvallende striae strepen[/b] aan de [b]binnenkant van mijn bovenbenen[/b], dat uitloopt tot aan me knieën. Bij me bovenbenen is het wel het ergst, ook heb ik wat striae strepen in mijn [b]linkerzij[/b]. Wat ik persoonlijk hier nogal raar aan vond was dat het er zo [b]opeens[/b] was, echt alsof het van de ene op de andere dag er gewoon zat. Terwijl ik zeker niet dik ben, heb een [b]normaal gezond gewicht[/b] (een BMI van rond de 19.5). Het is wel zo dat ik in een periode (werkte bij een banket bakkerij) wel wat was aangekomen, vijf kilo max in een aantal maanden tijd, maar dat is er grotendeels weer af. Helaas is de striae echter niet weg en het ziet er nog steeds erg [b]rood[/b] en duidelijk zichtbaar uit. Ik schaam me hier best wel voor, want zo durf ik me echt niet in een bikini te vertonen. Goed, dat zijn dus twee 'symptomen' de bleke doorzichtige huid en de striae. Daarnaast valt het mij op dat ik [b]extreem vaak naar de wc moet[/b], vooral 's nachts moet ik vaak me bed uitkomen omdat ik alwéér moet, dat terwijl ik juist in de avond heel weinig drink. Ook is het al enige jaren dat ik last heb van [b]overmatig zweten[/b].

    Heb ik nou last van allemaal nare toevalligheden, of zit er wat achter? Extra informatie; ik [b]slik de pil[/b] nu al iets langer dan anderhalf jaar (cyptroteronactetaat/ethinylestradiol) en ben al bijna iets van 9 jaar nu [b]vegetariër[/b]. Ben echter sinds kort wel begonnen met het [b]slikken van ijzer supplement tabletten[/b], gezien ik daar een tekort aan had. Dat is nu inmiddels iets van twee maanden geleden. In het verleden heb ik ook B12 vitamine pillen geslikt, maar ben daar eigenlijk mee gestopt.

    Voor het gemak heb ik even de belangrijke termen dik gedrukt, maakt het misschien iets overzichtelijker.

    Groetjes,
    Morgane

    Reageer
    #2

    Excuses overigens voor het plaatsen van mijn bericht in deze categorie, ik wist echter niet waar ik hem anders kon plaatsen. Gezien er nogal wat overlappingen zijn tussen de huid, zweet en de blaas problemen.

    Reageer
    #3

    Ja, dat is een duidelijk verhaal. Maar ik mis een bezoek aan de huisarts, een onderzoek door de huisarts en een conclusie door de huisarts. Waarom ben je in al die tijd niet bij de huisarts geweest?

    Reageer
    #4

    Geen idee eigenlijk, ik bedoel, dat van me huid heb ik al zo lang inmiddels, ben er helemaal gewend aan geraakt. De striae.. ja, ik ben er niet blij mee maar ik bedacht me dat het gewoon te maken had met, ja, wat eigenlijk groei? Tiener zijn, de hormonen? Ik weet het niet eens eigenlijk. Hoopte eerlijk gezegd dat het wel weg zou gaan, which it didn't.

    Het was eigenlijk pas vandaag dat ik even in de spiegel keek en even bleef staren naar de duidelijk zichtbare aderen vlakbij mijn keel. Viel heel erg op in het licht, vervolgens ging ik weer verder waar ik mee bezig was. Toch kwam het toen pas voor de eerste keer bij me op; 'Goh, ik heb dit nu al zolang, en ook andere dingen. Kunnen ze iets met elkaar te maken hebben?' Dus ik typte vervolgens de symptomen; bleke doorzichtige huid, overmatig zweten, striae, veel plassen in op Google. Geen resultaat, toen kwam ik uiteindelijk hier terecht.

    Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet niet van plan naar de huisarts te gaan, maar het idee kwam eigenlijk pas vandaag bij me op. En ik ben zo iemand die van te voren wilt weten waar ik aan toen ben, vandaar de post. Misschien dat er ergens een idee tussen zat en dat ik niet naar de huisarts ga voor iets dat misschien wel erg random en onsamenhangend is.

    Reageer
    #5

    Ik zou toch even naar de huisarts gaan. Ik denk ook dat je door je levensstijl, het niet eten van vlees bepaalde essentiële vitamines tekort komt. Je kunt je daarop laten onderzoeken. Ik zou ivm veel plassen ook een de suiker op laten meten.

    Reageer
Reageer op: Is er iets aan de hand met me?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief