Lever, echo, bilirubine en LD

  • #1

    Hallo,

    Ik heb al een tijd erge rugpijn en pijn onder mijn ribben voornamelijk rechts. Het ene moment heb ik ook verhoging en het ene moment is mijn temperatuur weer normaal,ik ben ook erg misselijk en moe en heb het gevoel dat mijn hart vaak overslaat.
    Dus besloot naar de huisarts te gaan en die heeft mijn urine onderzocht. Ik heb geen blaasontsteking maar wel waren er eiwitten en witte bloedcellen in mijn urine aanwezig.De huisarts vermoedde galstenen en ik moest bloed laten prikken.

    Nou is gister de uitslag binnen gekomen van het bloedprikken.De assistente belde mij op dat ik een afspraak in het ziekenhuis moest maken voor een echo. Reden was een beetje vaag,en werd er niet veel wijzer van.

    Toen ik mijn verwijskaart ophaalde en later op de dag hem uit de envelop haalde zag ik dat er nog wat informatie opstaat.

    Dit is wat er staat:
    Pijnklachten rechts onder de ribben bij een verhoogd bilirubine (24) en LDH (407)
    Weet iemand wat dit betekend?

    Ik voel me echt al een tijd zo ziek.
    Ik ben pas 20 jaar,ik drink nooit en rook niet.
    Mijn echo is pas over 2 weken,ondertussen voel ik me zo beroerd en vooral veel pijn.Vandaar dat ik mijn vraag hier stel.

    Ik hoop dat iemand mij kan helpen!

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    heel vervelend allemaal en helpen kunnen we je hier ook niet.
    de dokter kan zorgen dat de echo wat eerder kan als je erbij verteld dat je je echt ziek voelt, ik kon binnen een paar dagen al terecht, hij kan een andere ziekenhuis proberen. Dus bel hem nog even.

    het kan inderdaad van je gal komen, galstenen of een ontsteking, ook een hepatitis is mogelijk.
    veel sterkte, Brenda

    Reageer
    #3

    Bilirubine is een gele stof die voornamelijk vrijkomt bij afbraak van oude rode bloedcellen. Bij sommige leverziekten wordt bilirubine niet goed uitgescheiden, waardoor de concentratie van het bilirubine in het lichaam stijgt.

    Bilirubine wordt gemeten bij verdenking op aandoeningen die gepaard gaan met leverschade zoals galstenen, hemolytische anemie en sikkelcel anemie, en bij intoxicatie door alcohol en medicijnen.

    Een verhoogd bilirubine kan het gevolg zijn van toegenomen uitscheiding of van een verhoogde productie van bilirubine: verhoogde productie kan het gevolg zijn van obstructieve leveraandoeningen en hierbij zijn meestal ook de andere leverenzymen zoals het alkalisch fosfatase en het gamma-GT verhoogd.

    Een verhoogd bilirubine kan ook het gevolg zijn van een tekort aan conjugatie van het bilirubine.

    Reageer
    #4

    Hallo,

    Bedankt voor jullie reacties.
    Ik ben zo bang dat ik echt wat aan mijn lever mankeer.Vanmorgen was mijn gezicht ook al wat geel,ik vind het echt verschrikkelijk dit.

    Reageer
    #5

    nogmaals, zorg dat je eerder terecht kunt voor de echo, dit is echt wel te regelen!
    groetjes, Brenda

    Reageer
Reageer op: Lever, echo, bilirubine en LD


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief