Keratoconus na laseren, is CXL een goede oplossing? Ervaring?

  • #1

    L.s,

    Anderhalf jaar geleden heb ik mijn ogen laten laseren(methode ben ik even vergeten, kom erop terug indien nodig), en nu is mijn rechteroog prima, maar mijn linkeroog niet. Bij de kliniek wordt ik wel bij beide ogen op 0 gemeten, maar mijn linkeroog ziet duidelijk nog niet goed. Na het laseren is bij mij vastgesteld dat ik een zwak hoornvlies heb, wat dit veroorzaakt. Er zou daarom niet zonder meer gelaserd kunnen worden.

    Nu werd mij een CXL/crosslink behandeling geadviseerd, maar het is mij niet duidelijk of daarna alsnog weer gelaserd moet worden. Er wordt 0 gemeten, dus logischerwijs lijkt CXL alleen mij genoeg.

    Als ik google op keratoconus is dat precies wat ik zie met links. Mijn rechteroog heeft het ook een heel klein beetje. Voor het laseren ervoer ik dat volgens mij niet. In ieder geval niet in verschillende mate links en rechts. Het werd mij ook niet verteld dat ik het had. Mijn vader werd het wel verteld met wie ik samen was destijds om te informeren naar mogelijkheden tot laseren.

    Wat kan ik hiermee? Is een CXL alleen genoeg? En wie is voor de kosten daarvoor verantwoordelijk? Mijn idee is dat óf de keratoconus een gevolg is van het laseren, óf het had mij vooraf verteld moeten worden. In beide gevallen een tekortkoming van de laser kliniek.

    Ik hoor graag uw advies hierover en uw ervaring hiermee.
    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Ik zou in eerste instantie, voor een second opinion naar een andere oogarts gaan. Eerst maar eens onafhankelijk laten vaststellen wat er precies aan de hand is. Vraag aan de huisarts en verwijzing.

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor je reactie. Dat was ik aanvankelijk ook van plan, sinds het verhaal van de oogarts mij niet lekker zat. Hij zei alleen dat ik een zwak hoornvlies had en dus een lens of CXL behandeling nodig had. Hij was ook niet duidelijk of er daarna nog gelaserd kan/moet worden. Maar als ik google op keratoconus is dat precies wat ik lijk te hebben. De symptomen zijn er allemaal. Het woord keratoconus is echter nooit gevallen bij de oogarts, en het voelt alsof dat doelbewust verzwegen wordt, vanwege de al dan niet gedeeltelijke verantwoordelijkheid van de laserkliniek daarvoor. Ik denk dat ik alsnog voor een second-opinion ga om dat op papier te hebben. Wat is dan het verstandigst? Zijn zij aansprakelijk voor het veroorzaken daarvoor of het niet vertellen vooraf?

    Reageer
    #4

    Over de aansprakelijkheid kan ik je helaas ook niets vertellen. Ga eerst maar eens voor de second opinion. Eerst moet er duidelijk worden wat er precies aan de hand is. Oorzaak en gevolg. Pas dan kun je eventueel naar de aansprakelijkheid kijken.

    Reageer
Reageer op: Keratoconus na laseren, is CXL een goede oplossing? Ervaring?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief