Drukkende pijn achter beide ogen

  • #1

    Augustus 2011 werd ik, toen ik verkouden was, op een zaterdag wakker met twee ontstoken ogen. Eenmaal bij de eerste hulp (huisarts was gesloten natuurlijk) kwam eruit dat hij dacht dat het verkoudheidsvirus op mijn ogen geslagen. Het ging voorbij en verder geen last meer van gehad.

    Een paar weken later (eenmaal in mijn fulltime stage achter de computer) kreeg ik last van drukkende pijn achter mijn beide ogen. Toen ik naar huisarts ging kreeg ik druppels met betrekking tot droge ogen (met lichte open ogen slapen en ook had hij het over het de hele dag achter computer zitten). Echter heeft dit totaal niet geholpen. Ik kreeg zelf het idee dat het aan mijn mascara lag (dat was van een bekend merk die dan bij de big bazar afgeprijsd lag en met een vibratie systeem 'voor extra lange wimpers'). Ik heb deze weggedaan en na enige tijd ging de pijn weg en heb ik er niet meer over nagedacht.

    Vier weken geleden werd ik ziek, verkouden en griep. Zelfde tijd begon de drukkende pijn achter mijn ogen weer op te spelen. Ik ben na twee weken, omdat ik het niet meer vol hield, naar de huisarts gegaan. Die dacht aan een holteonsteking, ik kreeg antibiotica mee en moest terugkomen als het niet hielp. Verrassend genoeg hielp het niets. Ik ben teruggegaan en hij heeft mij doorverwezen naar de oogarts (hij kon zelf niets zien en met mijn sterkte was niets mis). Ook daar kreeg ik de bevestiging dat er niets te zien was en dat mijn sterkte prima is.

    Ik weet totaal niet wat dit nu is. Mijn huisarts denkt aan iets met spanningshoofdpijn en daar begon de oogarts ook over. En enige wat je daar aan kan doen is een paracetamol, zucht.

    Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn? Het is dus een drukkende, stekende pijn achter mijn beide ogen waar ik 24 uur last van heb. Eerst was het 's ochtends het ergste (ik dacht omdat je dan hele nacht hebt gelegen en er druk op zit), maar nu is het eigenlijk gewoon hele dag door hetzelfde.

    Reageer
    #2

    En ik heb overigens nu een fulltime baan ook achter computer.

    Reageer
    #3

    Hallo Nancy,

    ik heb net een reactie gegeven op een andere topic, misschien dat jij er ook wat aan hebt want jouw problemen komen voor en gedeelte overéén met de prolemen die ik heb met mijn ogen. Succes!

    Reageer
    #4

    Spanningshoofdpijn hoeft geen stresshoofdpijn te zijn. Een vastzittende zenuw in je nek door het vele beeldscherm werk dat je doet met misschien een verkeerde houding kan de grote boosdoener zijn. Het gaat tenslotte om spanning die op spieren dn zenuwen staat, niet stress, stress kan die spanning veroorzaken, maar ook een verkeerde houding.

    Ga eens naar de fysio en laat eens naar je werkplek kijken. Een paar aanpassingen kan een wereld van verschil geven.

    Reageer
Reageer op: Drukkende pijn achter beide ogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief