advies opticien betrouwbaar? (licht scheelzien)

  • #1

    Hallo,

    Ik heb vandaag een oogmetingstest gedaan omdat ik wat last heb van vermoeide ogen en druk op m'n ogen.
    Er werd me verteld dat ik licht scheel kijk en dat dat gecorrigeerd moet worden met een bril.

    Is dit betrouwbaar of kan ik beter de oogarts er na laten kijken?

    Reageer
    #2

    Een opticien kan geen diagnose stellen. Ik zou toch voor de zekerheid een verwijzing naar een oogarts vragen als de huisarts ermee instemt. De huisarts kan beoordelen of deze verwijzing noodzakelijk is.

    Reageer
    #3

    Een opticien meet van de refractie afwijkingen en kan geen diagnose stellen.

    Reageer
    #4

    Lees de patiƫntenfolder van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Refractie-afwijkingen op http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBH6c.htm

    Reageer
    #5

    Scheelzien komt bij 3- 4% van de bevolking voor en is niet alleen een cosmetisch probleem. Kinderen die scheel kijken kunnen slechter gaan zien en een lui oog ontwikkelen. Als scheelzien op latere leeftijd ontstaat, kan dit klachten geven als dubbelzien en hoofdpijn. Hoe eerder het scheelzien behandeld wordt, des te beter zijn de te verwachten resultaten voor het zien met beide ogen.

    Het boekje "101 vragen over scheelzien" is voor 7 euro te koop bij de boekhandel: ISBN 978-90-72837-04-2

    Reageer
    #6

    Het wel of niet accepteren van een advies van de opticien is een heel verstandige keuze. Er zijn in Nederland personen die werkzaam zijn in een optiek zaak en geen opticien zijn. Denk hierbij aan de grotere ketens die meer personeel in dienst hebben. Het corrigeren van scheelzien door een bril is een optie, echter zal hier altijd een advies van een specialist van toepassing zijn. Of je wel of niet naar de oogarts moet is weer afhankelijk van de aard van de klachten en je leeftijd. De meeste klachten van scheelzien, dubbelzien, hoofdpijn of een lui oog worden niet door de oogarts beoordeeld maar door de orthoptist. De Orthoptist is een zelfstandig specialisme binnen de oogheelkunde. Vooral kinderen komen vaak bij de orthoptist, maar ook zien wij regelmatig volwassen personen en/of personen met een handicap.

    Kijk voor meer informatie anders eens op: http://www.deknipoogjes.nl

    Reageer
Reageer op: advies opticien betrouwbaar? (licht scheelzien)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief