Diarree en snel uitdrogen: achterliggende med. oorzaak?

  • #1

    Afgelopen week ben ik - ik denk door verkeerd eten - een 2/3 dagen aan de diarree geweest. De eerste dag moest ik in 3-4 uur 5 maal naar toilet met diarree als water. Ook moest ik braken tot 2x toe. Vervolgens toch iets proberen te drinken en dan een banaantje of zo. Rond het middaguur heb ik met tussenpozen nog een paar glazen water gedronken. Daarna heb ik me laten ophalen om bij familie te worden verzorgd. Voelde me echt te belazerd. Ik had veel last van buikkrampen en steken in de rechter en linkerzijde boven de navel.

    Afijn, gewoon proberen wat meer te drinken en proberen wat droog brood te eten. Dat heb ik ook gedaan En 's avonds wat rijst gegeten (die helaas spontaan weer eruit kwam na een tijdje - niet meteen). De diarree bleef nog een beetje aan tot een dag of 2 hierna. Maar als je genoeg eet en drinkt zou dat geen impact moeten hebben. Ik was blij dat ik donderdag weer 's avonds zuurkool had kunnen eten en met veel drinken was de diarree min of meer over. Ontlasting was nog problematisch, maar kwam wel na enige aandrang. Plassen ging totdantoe goed. Wel had ik last van een ongelovelijke zeurende pijn als er voedsel en vocht een bepaald punt in mijn rechterzijde van de buik passeerde. Die plek heb ik al jaren als zodanig gevoeld alsof daardoor eten en drinken moeilijker kon passeren (idee fixe / zelfsuggestie? of onderliggende oorzaak voor ?). Dat was spontaan en plotseling donderdagavond weg.

    Nu, - afgelopen vrijdagmiddag - weer naar huis omdat ik vond dat ik redelijk hersteld was. Maar gedurende de dag bleek dat ik ondanks gewoon eten en drinken niet meer naar het toilet moest om te plassen. Nota bene had ik zeker meer dan 2 liter vocht gedronken. Mijn buik borrelde en knorde dat het een lieve lust was. Toch geen moment aandrang gehad om te plassen. Ik moest me zelf er toe dwingen en dan was de urine als donkergeel-oranje (geen bloed erin).

    Echter, toen ik 's avonds in de spiegel keek had ik blauw zwarte vlekken bij mijn ooghoeken en de huid uittrekken liet zien dat er niet veel onderhuids vocht bestond (wat normaal is). Wat een verschil met 's nachts: mijn temperatuur was nog steeds zo 37.0 of 36.8 of zo en de hartslag 80, maar ik ben er tot wel 5 keer uit geweest om te plassen en elke keer een behoorlijke hoeveelheid urine. 's Ochtends had ik dan ook een extreem droge keel, had moeite met slikken, droge mond, en die kleur rond de ooghoeken was hetzelfde als de avond ervoor. Ook de huid is m.i. droog. Gek genoeg heb ik geen last van duizeligheid of shock of temperatuurverhoging of hartslag ..!

    Waarom het me zo bezig houdt? Ik heb dit al eens eerder in Kenia aan de hand gehad en toen moest ik ook vrij snel na een korte periode van diarree en braken (3 dagen) opgenomen worden in het ziekenhuis om mijn vochtbalans te herstellen. Ik heb toen 4 (!!!) zaken zoutoplossing gekregen. Het werkte meteen wat ik voelde me meteen stukken beter. Omdat dit in het buitenland gebeurde en ik wel medisch rapport heb laten opmaken .. kreeg het eigenlijk in Nederland geen staartje. Dat had eigenlijk wel gemoeten! Maar mijn toenmalige dokter versleet mij voor een hypochonder.

    Conclusie: mijn nieren werken dus wel, maar waarom droog ik dan TOCH uit?
    Is er een andere wellicht achterliggende medische oorzaak. Moet ik nu weer vandaag maar een huisartsenpost toe om me te laten controleren ... want ik ben er niet gerust op (is niet mijn favoriet omdat A) het niet je eigen huisarts is, B) 9/10 gevallen je toch weer wordt terugverwezen naar de huisarts .. (ook al is het min of meer acuut ... want men kent je niet goed).

    Iemand enige goede suggesties?

    Reageer
    #2

    Hai, je zou ORS kunnen nemen.

    Reageer
    #3
    Reageer
Reageer op: Diarree en snel uitdrogen: achterliggende med. oorzaak?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief