vaak plassen

  • #1

    hallo ik ben een man van 32 en sinds een half jaar moet ik opvallend vaak plassen, ook snachts af en toe. of ik lig net in bed en moet ik er weer uit, heel vervelend. vaak zijn t kleine plasjes

    ik druppel ook veel na wat dus echt niet fijn is in de onderbroek! ik heb van de huisarts plastabletten gekregen maar hier ben ik na een week mee gestopt vanwege de bijwerkingen, ik werd er extreem moe van.

    ook moest ik bloed prikken voor psa, voor eventuele afwijkingen van de prostaat maar hier kwam ook niks uit.

    de huisarts stelt nu een inwendig onderzoek voor, maar dit zie ik niet zo zitten, nu is mijn vraag zijn er meer mensen die dit herkennen? zoja wat kun je er aan doen? ik dacht altijd dat oudere hier meer last van hadden maar niet mensen van mijn leeftijd.

    bedankt

    Reageer
    #2

    Ik heb het vermoeden dat dit een nervositeit-klacht is zoals het prikkelbare blaas syndroom. Een andere oorzaak die tussen de oren zit is psychogene pilyurie. Dit zijn serieuze aandoeningen en ik zeg dit omdat onderzoek tot op heden niets heeft aangetoond. Heb je wel eens van interstitiƫle cystitis gehoord? Trouwens, van zo'n inwendig onderzoek hoef je je echt niet zoveel voor te stellen. De huisarts gaat met een of twee vingers met vaseline en een handschoen aan in de anus en voelt dan aan de prostaat. Dat kun je ook bij jezelf doen bijvoorbeeld onder de douche met een beetje zeep aan je vinger.

    Reageer
Reageer op: vaak plassen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief