Droge lippen en rode mondhoeken met bultjes, wat is dit en hoe kom

  • #1

    Ik ben een man van 20 jaar, en ik heb al een paar jaar last van droge lippen, ik gebruikte op het begin zo af en toe Labello, dat hielp prima, maar na een tijdje bleef ik maar smeren, en na een paar uur waren me lippen droog en aan het vervellen. Daarna heb ik op internet gezocht naar oplossingen, en heb veel gelezen over het niet likken van de lippen, veel water drinken enz. dit heb ik dus gedaan maar geen verandering. Het lip likken deed ik daarvoor af en toe wel eens maar daar ben ik al een hele tijd mee gestopt, dit kan er dus ook geen oorzaak meer van zijn. Heb daarna voor korte tijd vaseline geprobeerd, dit heeft helemaal niet geholpen.

    Sinds een half jaar heb ik dus afwisselend last van rode mondhoeken, de ene keer zie je er niets van, en dan valt het weer onwijs op. Nu is het zo dat het tegenwoordig erger lijkt te worden en dat het niet wegtrekt.
    Nou heb ik dus ook een soort van doorzichtig/geelachtige bultjes in m’n mondhoeken zitten, en ik weet niet of dit een verband heeft met de rode vlekken rondom mijn mondhoeken.

    Mijn lippen beginnen een soort van rood te gloeien nadat ik heb gegeten, of mijn tanden heb gepoetst, dan merk ik dit het ergst, en dan zijn het niet alleen de mondhoeken maar ook een klein beetje om de lippen heen, het lijkt wel alsof ik een extra randje om mijn lippen krijg, absoluut niet charmant.

    Heeft iemand enig idee wat dit is en hoe ik er vanaf kom? Want ik ben ten einde raad. Bij voorbaat dank. [img size=578]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/mond.png[/img]

    Reageer
    #2

    Smeer eens Sudocrem voor het slapen. Heel dunnetjes.

    Reageer
    #3

    Ik ben bang dat je hetzelfde hebt als wat ik heb. Zon, water, wind,kruiden. Allemaal de boosdoener. Heb je er nu ook erg last van als je in de zon zit?

    Reageer
    #4

    Ja, heel naar, en er is niks tegen te doen naar mijn gevoel. Al zoveel geprobeerd, niets dat helpt. Huisarts wist het ook niet precies en vertelde mij dat ik maar gewoon moet zorgen dat mijn lippen vet blijven, dat mijn huid zich daardoor vanzelf gaat genezen, maar dat is wat ik al een hele tijd doe, en geen verbetering.

    Heb jij enige tips? Iets dat voor jou misschien wel helpt, of ten minste vermindert?

    Reageer
    #5

    Heeft iemand hier nog tips voor?

    Reageer
    #6

    Het enige wat ik je kan adviseren is aan de huisarts een verwijzing te vragen voor de dermatoloog.

    Reageer
Reageer op: Droge lippen en rode mondhoeken met bultjes, wat is dit en hoe kom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief