Regelmatig – onregelmatig

  • #1

    Dag hallo!

    Ik ben enkele jaren terug na het stoppen met de pil wel een jaar niet ongesteld geworden. Daarvoor was het ook nooit erg regelmatig maar zo'n een keer per twee maanden. Dit had waarschijnlijk te maken met de ziekte van Hashimoto.

    Nu leek het langzaam weer op gang te komen. Van 8 weken ging het naar 7, 6 en de afgelopen zeg 5 keer was het telkens om de 6 weken.
    Nu word ik plotseling niet meer ongesteld. Al 10 weken niet.

    Ik heb een vaste vriend waar ik ongeveer 1 keer per week seks mee heb (met condoom) maar ik heb meerdere zwangerschapstesten gedaan die negatief uitkwamen. Wel heb ik de hele tijd krampen in mijn onderbuik alsof ik ongesteld moet worden maar dan verdwijnen deze op den duur weer.

    Iemand een idee wat er mogelijk aan de hand kan zijn?
    Ik ben minder vlees gaan eten de laatste tijd - maar dat is eigenlijk al een jaar zo - kan dat de reden zijn?!

    Reageer
    #2

    Ik heb ook het idee dat ik vaker moet plassen dan normaal.

    Reageer
    #3

    Aan minder vlees eten zal dat niet liggen.
    Ik denk dat het goed is om eens naar de gynaecoloog te gaan. Er zal toch even goed onderzocht moeten worden wat de oorzaak is voor het uitblijven van de menstruatie.

    Reageer
    #4

    Ja ik dacht misschien omdat er minder ijzer in mijn bloed zou zitten door mijn meer vegetarische dieet maar eigenlijk eet ik bijna elke week nog wel een keer vlees - wat meer dan voldoende is voor een mens.

    Op internet staat dat ze je pas gaan onderzoeken wanneer de menstruatie meer dan een half jaar uitblijft... Heeft het dan wel zin om naar de dokter te gaan? Is een stuk duurder hier in België en ik zit wat krap bij kas.

    Als iemand dus nog andere suggesties heeft, hoor ik dat graag!
    Toch bedankt!

    Reageer
Reageer op: Regelmatig – onregelmatig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief