Beginnen met pil op 1e dag van mentruatie, of niet?

  • #1

    Ik slik al ongeveer 15 jaar de pil. Recentelijk is mijn relatie stuk gelopen dus ik wilde ook even stoppen met de pil. Ik heb de strip afgemaakt en ben niet meer met een nieuwe strip begonnen na de stopweek.
    Ik heb er nu een beetje spijt van dat ik gestopt ben want ik ga over 2 weken deelnemen aan een zeer sportieve vakantie waarbij ik liever niet ongesteld ben, zeker niet als het bloedheet weer is.
    Als ik gewoon de pil nog had geslikt had ik m'n stopweek kunnen overslaan, en daarmee dus ook de menstruatie uit kunnen stellen.

    Ik het mogelijk dat ik gewoon vandaag weer begin met een nieuwe strip, of moet ik persé (om medische redenen) wachten tot de eerste dag van mijn menstruatie? Als ik pech heb valt die namelijk exact in de week van die sportieve vakantie.

    Het gaat mij dus puur om het uitstellen van mijn menstruatie. Ik heb totaal geen plannen om spoedig weer sex te hebben (daarvoor is de pijn van het stuk gaan van mijn vorige relatie nog te diep) en zelfs als dat al wel zou gebeuren, zal het met condoom zijn.
    Die x-tijd waarin ik dus niet beschermd ben tegen zwangerschap kan me dus ook niet zoveel boeien.

    Reageer
    #2

    Ja hoor, je kan gewoon lukraak in je cyclus beginnen, er is geen medische reden om op de de eerste dag van de menstruatie te beginnen, behalve dan dat je dan gelijk beschermd bent tegen zwangerschap als je dan begint. Begin je op een andere dag dan zou je dan zeven dagen een condoom moeten gebruiken, daarna ben je beschermd tegen zwangerschap. Veel plezier! En niet meer stoppen met de pil, want een nieuwe liefde en seks komen vaak op een moment dat je het niet verwacht.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je snelle en duidelijke antwoord. Ik ben er erg mee geholpen.

    Reageer
Reageer op: Beginnen met pil op 1e dag van mentruatie, of niet?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief