tussen ongesteldheid ook veel (bruin) bloed verlies

  • #1

    hallo,
    ik heb een tijd geleden al zo'n onderwerp aangemaakt maar die ben ik nu kwijt.

    ik slik al zo'n 5 jaar de pil en nooit ergens last van gehad. Tot dat ik sinds voor de zomer last kreeg van steeds regelmatiger (bruin) bloed verlies. In het begin was dit toevallig zo een paar dagen, maar niet zo vaak en ik maakte me er niet druk om. Vervolgens gebeurde het vaker en regelmatiger tot ik op een gegeven moment om de dag aan het bloeden was en vervolgens élke dag van de maand.

    Ik ben toen met dit probleem naar mijn huisarts gegaan en die heeft mij getest op het HPV virus. Hier kwam gelukkig niks speciaals uit en zou het aan de hormonen liggen. Mijn dokter vertelde dat dat kan, dat je lichaam veranderd door de jaren dus dat mijn vertrouwde pil te licht is geworden voor mijn lichaam. Hij heeft mij toen naar huis gestuurd met mycroginon 50. Dit werkte gelijk (=geen bloedverlies meer). Toen ik 3 weken heb geslikt besloot ik door te slikken (ik was immers dol blij dat ik van het bloeden af was en miste het totaal niet) en ik ben nu dus 1,5 maand verder met deze pil. Vandaag heb ik opeens wel weer last van bruin bloed verlies 🙁 Kan iemand mij misschien uitleggen hoe dit zit? Had ik wel gewoon een stopweek in moeten lassen? Moet ik dat nu doen?

    Ook had ik al plannen om alsnog naar de gyneacoloog te gaan, stel dat deze zwaardere pil de echte problemen onderdrukt? Kan iemand mij hier ook wat meer over vertellen, of dat zo 'werkt' of dat ik mezelf alleen maar dingen voorhoud die er niet zijn?

    alvast bedankt voor reacties !

    Reageer
    #4

    Je krijgt denk ik snel spotting. In de pil zitten ook oestrogenen die er voor zorgen dat je baarmoederslijmvlies toch groeit. Als je de pil doorslikt voor tenminste een jaar heb je een kans van 2 op 3 dat je niet meer bloedt, het baarmoederslijmvlies bouwt dan niet meer op. Dat je nu een tussentijdse bloeding hebt gehad zegt dus niets. Het maskeert ook niets. Gelukkig is er geen HPV. Je kan gewoon naar de gyn.

    Reageer
    #5

    bedoel je dat als ik één jaar lang, 12 maanden, geen stopweek in zou lassen dat ik hier geen last meer van zou hebben? Ik heb echt nooit last gehad van spotting en deze bloedingen zijn wel meer dan alleen spotting.. veel slijm en klonten en huppeldepup zucht zucht
    Ik weet wel van mezelf dat ik na 3 maanden doorslikken echt op springen sta, als ik dan mijn pil zo'n 2 uur later neem dan normaal dan begin ik gelijk met mijn ongesteldheid omdattie dat kansje pakt.. en dan ben ik echt 3x zo heftig ongesteld, alsof het zich die 3 maanden heeft opgespaard..

    Reageer
Reageer op: tussen ongesteldheid ook veel (bruin) bloed verlies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief