niet ongesteld geworden

  • #1

    ik ben 32, heb altijd een regelmatige menstruatie gehad, nu ben ik al 1 week overtijd, op de dagen dat ik ongesteld had moeten worden had ik wel de menstruatiepijn pijn in mijn onderbuik etc. ik heb geen seksueel contact gehad dus zwanger kan ook niet, ik ben bij de dokter geweest en die zegt dat het echt nog wel komt, ik denk van niet omdat ik altijd regelmatig ongesteld ben geweest. ook heb last van overbeharing de laatste maanden, ik ben niet aan de pil. kan iemand me soms zijn of haar verhaal vertellen als zij hetzelfde meegemaakt hebben.

    Reageer
    #2

    niemand die mij kan helpen met een antwoord.

    Reageer
    #3

    Geen menstruatie

    Soms kan de menstruatie ineens maanden wegblijven. Bijna altijd heeft dit natuurlijke oorzaken en komt de menstruatie uiteindelijk vanzelf weer op gang. Hier staan de meest voorkomende oorzaken:

    De eerste jaren dat een vrouw menstrueert komt het vaak voor dat de menstruatie onregelmatig is of wegblijft. Dat heeft met hormonale schommelingen te maken. Wanneer u al eens ongesteld bent geweest, werken uw eierstokken en baarmoeder goed. U hoeft zich dan geen zorgen te maken en kunt rustig afwachten.
    Als de menstruatie wegblijft na onbeschermde seks, kan dat natuurlijk betekenen dat u zwanger bent. Doe dan eventueel een zwangerschapstest.
    Ook in de laatste jaren van de vruchtbare leeftijd, vanaf ongeveer 45 jaar, komt het vaak voor dat de menstruatie onregelmatig wordt of wegblijft. Dit komt door hormonale schommelingen. Blijft de menstruatie langer weg, dan bent u mogelijk in de overgang. Vaak zijn er dan ook andere verschijnselen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten of een droge vagina. Bij ongeveer de helft van de vrouwen is de menstruatie rond hun vijftigste gestopt. Sommige vrouwen komen al vroeg in de overgang, andere pas later. Wanneer de menstruatie een jaar lang is weggebleven weet u zeker dat u in de overgang bent.
    Door sommige medicijnen kan de maandelijkse bloeding tijdelijk wegblijven. Bijvoorbeeld door:
    medicijnen tegen somberheid (antidepressiva);
    medicijnen tegen verwardheid (antipsychotica);
    ‘de pil’(anticonceptie-pil). Tijdens het gebruik van maar ook na stoppen met de pil kan de menstruatie wegblijven. Vrijwel altijd komt de menstruatie weer binnen een halfjaar terug;
    ‘de prikpil’ (‘de pil’ via een driemaandelijkse injectie). Hierbij kan de menstruatie lang, soms wel twee jaar, wegblijven;
    het hormoonspiraaltje. Bij gebruik van een hormoonspiraaltje kan - ook na verwijdering - de menstruatie een paar maanden wegblijven.
    Ook lichamelijke of geestelijke spanningen kunnen ervoor zorgen dat de menstruatie wegblijft, bijvoorbeeld bij:
    stress of ingrijpende gebeurtenissen;
    zeer intensieve sport (topsport);
    eetproblemen, sterk afvallen of erg mager zijn.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU14b.htm

    Reageer
Reageer op: niet ongesteld geworden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief