vraagje

  • #1

    Weet niet goed waar ik ermee heen moet daarom dat ik het even hier wil bekijken en misschien weet iemand mij raad te geven.

    Ik ben een meid van 25 en meestal heb ik altijd wel erg pijnlijke menstruaties. Nu de laatste tijd zijn deze nog pijnlijker geworden en word ik ook om de 26 dagen ongesteld terwijl ik ervoor altijd op 28 dagen zat.
    Oke dat het twee dagen eerder is vind ik niet erg maar vind het gewoon raar want ben altijd gewoon regelmatig geweest met die 28 dagen en nu niet meer. Oke ook toen waren ze pijnlijk maar het was houdbaar en dat is het dus nu niet meer.

    Ze zijn ontzettend pijnlijk en heel erg veel ook. En als dat nog niet genoeg is verlies ik ook altijd erg veel bloedklonters. Nu zou je zeggen oke is normaal en is niets mis mee maar deze klonters zijn best van grote omvang. De ene keer zijn ze zo groot als een ping pong bal en de andere keer zijn ze iets kleiner maar niet heel klein. En het is ook niet een klonter van die formaten die eruit komen het zijn er meerdere terwijl het ervoor gewoon slijmklontertjes waren die niets betekende.
    Nu hier maak ik me wel erg zorgen over omdat ze zo groot zijn en ook omdat het gewoon echt veel pijn doet.
    Weet iemand waardoor het kan komen en wat het eventueel kan zijn?
    En is het normaal dat die bloedklonters zo groot zijn want dat vind ik nogal moeilijk. Hab nu bij mijn laatste menstruatie een nog grotere klonter dan een ping pong bal dus weet niet wat ik ermee meot doen.

    Kan iemand me ermee helpen?

    Ben altijd bang dat er wat fout is gewoon omdat ik het eerst niet zo had en nu wel.

    Sorry als het wat verwarrend is.

    groetjes
    cientje

    Reageer
    #2

    Je verhaal is helemaal duidelijk. De vraag is natuurlijk wat er aan de hand kan zijn en of er iets aan gedaan kan/moet worden. En zelfs of het ernstig is.
    Ik zou je adviseren naar de huisarts te gaan en je vraag aan hem voor te leggen. De huisarts kan dan onderzoek doen want dat lijkt echt nodig.

    Reageer
    #3

    Bij jonge meisjes is bij hevige menstruatie zelden sprake van een ziekte. Het gaat bij hen doorgaans om menstruatie-cycli waarin nog geen rijpe eicel is vrijgekomen. Een serieuze oorzaak is echter endometriose (de aanwezigheid van baarmoederweefsel buiten de baarmoeder), maar dan zijn er ook andere klachten die meer op de voorgrond treden. Verder kan de oorzaak een poliep of vleesboom in de baarmoeder of baarmoederkanker zijn. Ook bepaalde ziekten zoals suikerziekte, een te traag werkende schildklier of stoornissen aan het bloedstollingsmechanisme in de baarmoeder kunnen een overvloedige menstruatie veroorzaken. Hypermenorroe is normaal bij gebruik van een spiraaltje of bij het hebben van een miskraam. Ook na een bevalling zijn de menstruaties doorgaans heviger dan normaal. Dat is logisch, omdat de baarmoeder - en dus ook de binnenbekleding ervan - dan groter is.

    Reageer
    #4

    Menstruatiepijn is het meest voor de hand liggende en voorkomende symptoom van endometriose. Er zijn echter meer symptomen die verband houden met de aandoening.
    Het soort, het aantal en de ernst van de symptomen variëren nogal. Sommige vrouwen ervaren geen symptomen. Ze ontdekken pas dat ze endometriose hebben als een zwangerschap uitblijft.

    De symptomen en de ernst ervan staan niet noodzakelijkerwijs in verhouding met de ernst van de aandoening. Ze hebben vaak wel een relatie met de locatie van de haarden. Zo kan milde endometriose, bestaande uit een paar haarden in de holte van Douglas, erge pijn veroorzaken, terwijl ernstige endometriose, die voornamelijk gelokaliseerd is op de eierstokken, weinig pijn hoeft te veroorzaken. Kleine endometriosehaarden produceren bij hogere activiteit prostaglandine. Prostaglandinen zijn weefselhormonen die een rol spelen bij veel lichaamsfuncties en waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor veel symptomen van endometriose.

    Als de aandoening zich blijft ontwikkelen, neemt het aantal en de ernst van de symptomen toe. Ook het aantal dagen in de maand waarin de verschijnselen zich voordoen neemt toe. In de vroege stadia van de aandoening kunnen symptomen op de eerste dagen van de menstruatie optreden. Als de aandoening ernstiger wordt, kunnen symptomen met toenemende ernst voor een langere periode van de cyclus worden ervaren.

    Meer informatie kun je vinden op de website van de Endometriosestichting:

    http://www.endometriose.nl/endometriose/index.php

    Reageer
    #5
    Reageer
Reageer op: vraagje


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief