Combinatie medicatie/supplementen

  • #1

    Hoi,

    Misschien kan iemand me iets wijzer maken met het volgende wat ik gebruik en wil combineren. Ik gebruik 2x daags 10 mg Propranolol (bloedverdunner), lage dosering, 2x daags een capsule Omega-3 visolie van El Mare (met vitamine E, B11, B12 en K1) en 3x daags Iberogast tegen maag/darmklachten. Deze combinatie gaat goed en van de bloedverdunner en Omega-3 combinatie is bekend dat het veilig is naast elkaar te gebruiken.

    Graag zou ik tegen spierspanning en spiertrekkingen Magnesium (MetaRelax)willen gebruiken. Is dit verstandig om dat hiernaast te combineren? Ik vraag dit eigenlijk vanwege de bloedverdunner en dacht ergens te hebben gelezen dat Omega-3 de opname van magnesium in de weg staat.

    Lastige vraag maar misschien heeft iemand hier kennis in of ervaring mee? Anders zou ik het de apotheker even moeten vragen.

    Alvast bedankt.
    Emma

    Reageer
    #2

    Propranolol is geen bloedverdunner maar een betablokker...

    [quote]Ik vraag dit eigenlijk [b]vanwege de bloedverdunner[/b] en dacht ergens te hebben gelezen dat [b]Omega-3 de opname van magnesium in de weg staat[/b].[/quote]

    Als de Omega-3 de opname van magnesium zou hinderen, wat heeft dat dan te maken met de propranolol?

    Ik zie overigens geen belemmering om de middelen samen te gebruiken.

    Reageer
Reageer op: Combinatie medicatie/supplementen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief