Geen werking (meer)

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een jongen van 19 jaar, en ik moet soms medicijnen die een effect hebben op mijn gevoel en stemming slikken. Denk aan bijvoorbeeld rustgevende middelen (Valeriaan bijvoorbeeld). Ik heb daar echter een probleem mee, voor zover ik weet met veel van de medicijnen die je zonder doktersrecept mee kan krijgen. (geen ervaring met andere/zwaardere medicijnen)

    Die medicijnen verliezen hun werking heel erg snel bij mij. veel ziektes kun je maar één keer krijgen, omdat je lichaam er dan anti-stoffen tegen heeft gemaakt. Het lijkt alsof mijn lichaam dat ook doet met die medicijnen. Als ik hoofdpijn heb kan ik de grootste toegestane dosis paracetamol die ik mag innemen, maar er gebeurd niets, ondanks dat ik in mijn hele leven slechts enkele keren paracetamol in heb genomen (afgelopen 5 jaar 1-2 keer per jaar maximaal, daarvoor nooit). Hetzelfde heb ik met rustgevende medicijnen, geen van degene die ik ooit heb gehad heeft nog effect bij mij.

    Is dit iets wat in de medische wereld bekend is?

    Reageer
    #2

    Dag,
    Nou, ik ben geen medicus, maar ik slik al jaren antidepressiva en moet zo nu en dan wisselen van medicijn omdat de "oude" niet meer werkt.
    Kennelijk raken de neuronen in je hersens toch gewend aan medicatie.
    Groetjes, Har

    Reageer
Reageer op: Geen werking (meer)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief