Mycoplasma

  • #1

    Hallo,

    ik ben al 1 maand aan het hoesten. eerst een droge hoest na een week gaat het gepaard met slijm. Verder heb ik ook last van koorts en pijn in mijn rug en ben heel erg vermoeid. Ik dacht dat het een griepje was. Maar ben vorige week toch maar even bij de huisarts geweest om naar mijn longen te luisteren. Longontsteking zei hij. Kreeg een antibiotica kuur amoxcilline 500 mg 3 maal per dag. Ik slik de kuur nu een week maar nog steeds heb ik koorts en last van hevige hoestbuien met slijm. 2 dagen geleden longfoto's laten maken en bloed geprikt. vandaag voor de uitslag naar de dokter geweest. In mijn bloed zagen ze de mycoplasma bacterie. De dokter zei dat ie er vrij recent zat en dat het dus helemaal geen longontsteking is. Heb nu een andere kuur gekregen. Ciprofloxacine 500mg 2 maal per dag.

    Mijn vraag is; wat is mycoplasma precies? hoe is deze bacterie in mijn lichaam terecht gekomen? Ik was wel op vakantie in bali toen de hoestklachten begonnen. Zou ik het daar hebben opgelopen?
    Is mycoplasma besmettelijk? Moet ik na de kuur weer opnieuw bloed laten prikken?

    Graag jullie reactie.

    Met vriendelijke groet,

    Arlene.

    Reageer
    #2

    Mycoplasma pneumoniae is na de pneumokok (Streptococcus pneumoniae) de belangrijkste verwekker van thuis opgelopen longontsteking (primaire atypische pneumonie). Via aanhechting aan een eiwit op het epitheel leeft Mycoplasma pneumoniae extracellulair in de luchtwegen.
    Het is een algemeen voorkomende bacterie. Je kunt ze dus overal oplopen.

    Het is besmettelijk.
    Verspreiding van ziektekiemen uit mond, neus en keel via zeer kleine onzichtbare vochtdruppeltjes in de lucht door hoesten en niezen
    via de handen door je hand voor je mond houden
    door direct contact met neus- en keelslijm (snot)
    Tips om besmetting te voorkomen:

    Nies of hoest niet in de richting van een ander.
    Draai of buig je hoofd.
    Hou een hand of nog beter een zakdoek voor de mond bij niezen of hoesten. Je kan ook eventueel niezen in je elleboog.
    Gebruik altijd papieren zakdoeken en gooi die meteen na gebruik weg in een afsluitbare afvalbak.
    Was of ontsmet de handen regelmatig na niezen, hoesten of snuiten. Maar je kan moeilijk na ieder kuchje de handen wassen of dit aan de kinderen vragen. Maak zelf een inschatting wanneer dit nodig is.

    Reageer
Reageer op: Mycoplasma


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief