Pijn in longen en kortademig

  • #1

    Ik ben 15 jaar zware roker geweest zonder aan sport te doen en gisteren heb ik een serieuze beroerte gehad waarbij ik rilde, alsof ik het te koud had maar ik had het goed warm en ongelooflijk kot van adem. Ik had ook stekende pijnen aan de onderkant van mijn longen en een zacht branderig/koud gevoel dat precies mijn longen "vulden". Ook leek het precies of ik had de controle over het ritmische van de longen verloren, net alsof er een kortsluiting was en alles sloeg effe tilt.

    Mijn huisgenoot heeft me kunnen bedaren en het rillen ging over maar het probleem in mijn longen niet.

    Ik heb al een hele tijd een druk op mijn bronchen (+/- 2jaar), maar toch nog niet gestopt met roken ondaks dat mijn gevoel (lichaam?) me hierom smeekte.

    Verleden zomer heb ik een beroerte gehad op mijn werk en ben ik naar de dokter geweest, aan wie ik ook verteld heb over mijn rookgewoontes.

    Ze heeft toen naar mijn longen geluisterd en hoorde wel dat ze "ouder" klonken omdat ik roker ben, maar ze hoorde niets alarmerend.

    Nu heb ik opnieuw een beroerte gehad maar dan wel veel erger en de pijn in mijn longen is nog niet weggegaan. 't een vreemde sluimerende branderigheid, eigenlijk geen hevige pijn met af en toe een steekje. Vanavond voel ik me wel beter dan gisteren maar toch is er iets echt mis en ik had eigenlijk gehoopt dat iemand me wat kan helpen aan de hand van de symptomen?
    Ik ben niet verkouden of verkouden geweest de laatste maanden.

    Veel dank,

    Anthony

    Reageer
    #2

    Ik realiseerde me dat ik niet zo beschrijven ben geweest over de symptomen:

    De pijnen zitten vooran bovenaan achterin de long, aan de ruggegraat.

    Dan is er aan het borstbeen, waar er vordien een constante druk op lag, alsof iemand er een steen op heeft gelegd, is er nu die branderige pijn en onderaan de ribbenkast achterin heb ik ook steken.

    Soms is het also er iets over-en-weer loopt, een akelig gevoeltje dat tusen pijn en steken is.

    Toen dit gisteren begonnen is heb ik het op die plekken voelen ploppen, alsof er vanalles in aan't "wriemelen" was.

    Ik ben ook constant kortademig, het is alsof mijn longen niet de zuurstof kunnen opnemen en heb een gevoel van "ademangst",alsof ik niet zo goed durf ademen.

    ik hoop dat dit helpt.

    Anthony

    Reageer
    #3

    Het enige opvallende is dat je spreekt over rillen. Rillen is een signaal van het lichaam dat er iets stoort in de warmte huishouding. Mijn idee zou dus zijn dat je koorts hebt.

    Een beroerte, wat versta je daaronder?

    En waarom ga je niet naar de huisarts om naar je longen te laten luisteren? De huisarts kan gelijk wat andere dingen onderzoeken, zoals je bloeddruk en eventueel wat bloedwaarden om te kijken of er ergens sprake is van een ontsteking.

    In mijn idee ben je niet iemand die vaak naar de huisarts gaat. Dus als je gaat zal de huisarts ook begrijpen dat er wel degelijk iets aan de hand kan zijn. Een longontsteking bijvoorbeeld? dat lijkt met jouw verhaal niet onlogisch. Daar kun je beter niet mee door blijven lopen. Maar ja, zo via het internet blijft toch maar gissen. Een ding weet ik wel zeker: ga naar de huisarts voor een onderzoek.

    Beterschap.

    p.s. als anderen goede ideeen hebben, graag reacties!

    Reageer
    #4

    Bedankt voor je reactie.

    Ik ga morgen naar de huisarts. Longontsteking is ook waar het het meeste op lijkt in gevoel.

    Ik kan niet meten of ik koorts heb of niet, maar naar mijn weten niet want ik voel niet echt temperatuur en wanneer ik koorts heb voel ik dat onmiddelijk want ik ben daar heel gevoelig aan.

    het rillen was eerder van de angst, dat was een angstaanval denk ik. Mijn huisgenoor heeft me eens goed gekuffeld en een theetje gezet en dat is over gegaan, maar de pijn in mijn longen en al de rest dat ik beschreven heb niet.

    Morgen ga ik zeker naar de huisarts maar 't is nu nacht hé dus ik moet nog wel even wachten.

    Oja, ik ben 35 mocht dat van belang zijn.

    Alvast bedankt voor je reactie hoor.

    Anthony

    Reageer
    #5

    Als het rillen van angst is geweest, had je dan al eens aan hyperventilatie gedacht?

    Reageer
    #6

    Ja hoor, dat is wat de dokter me verleden jaar wist te zeggen, dat het een aanval van hyperventilatie was.

    Geeft hyperventilatie dan ook zo'n pijn en strak gevoel in de longen?

    Reageer
    #7

    Tja, dat zou kunnen. Dat heet bronchospasmen. Kramp in de longen...

    Reageer
Reageer op: Pijn in longen en kortademig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief