oplosbare neustampons

  • #1

    Afgelopen woensdag 6 juni ben ik geopereerd aan mijn inwendige neusschelpen en neusbijholtes. Er zitten oplosbare neustampons in mijn neus, die overigens niet zichtbaar zijn voor mij. Deze hoeven niet verwijderd te worden door de kno arts, maar vanzelf oplossen.
    Wat betekent dit? Vallen ze eruit? Of verweken ze tot heel kleine stukjes gaande weg? Sinds gister (2e dag na operatie) spuit ik 4 x daags een zoutoplossing in mijn neusgaten met een spuitje, en nadien spray ik de neus.
    Kan het kwaad als ze er over twee dagen nog niet uit zijn?

    Reageer
    #2

    een reactie om mijn eigen bericht, nu een week later. Na een paar dagen 5 x daags met een spuitje fysiologisch zouti in de neusgaten te hebben gedaan zijn de tampons verweekt. Eén voelde ik 's nachts ineens in mijn keel glijden en de ander paar dagen later eventuele rest stukjes komen er als soort slijm (verweekte tampons) uit via neusgat of neuskeelholte.

    Reageer
    #3

    Hoi!
    Ik ben afgelopen donderdag ongeveer dezelfde operatie als hij gehad en heb nu ook oplosbare neustampons. Nu en ik een paar vragen:
    1. Hoe lang duurde het precies voor ze er uit vielen?
    2. Is het geen naar gevoel als hij door je keel glijdt want ik eb het idee dat dat bij mij ook gaat gebeuren.
    3. Was je neus daarna meteen open?
    Ik hoop dat je mij verder kunt helpen!

    Groetjes

    Reageer
    #4

    Dag achterhoekje,
    ik lees je berichtje over de neustampons. Ik heb nooit meer op deze site gekeken, toevallig nu wel. Hoop dat inmiddels verlost bent van de neustampons. Ik vond het geen naar maar smerig gevoel dat die tampon 's nachts ineens door mijn keel gleed. De andere is in stukje en beetjes verweekt als soort pulp.
    Mijn neus was niet direct vrij. Ik ben al met al 5 maanden zoet geweest met mijn neus, alvorens ik echt een vrij gevoel had. Heb ook wel 3 a 4 maanden lang dagelijks gespoeld met zoutoplossing, omdat er troep in mijn neus bleef zitten. Gewoon volhouden als het nodig is, maar wel heel belangrijk is de juiste hoeveelheid zout/ water.
    Geduld hebben, uiteindelijk komt het goed.
    Succes en vriendelijke groet Sue

    Reageer
    #5

    De tampons lossen ten dele op en komen er na enige dagen als een soort korsten uit. Het kan geen kwaad als ze na 2 dagen er nog niet uit zijn

    Groet Bram

    Reageer
    #6

    Ik heb een in- en uitwendige neuscorrectie gehad (inclusief gips) en had de keuze tussen oplosbare neustampon of normale neustampons. Ik heb gekozen voor de oplosbare variant, aangezien het andere behoorlijk pijn kan doen bij het verwijderen.

    Zelf kon ik weinig vinden over ervaringen van anderen, daarom deel ik graag mijn ervaring hier.

    De oplosbare neustampons voel je weinig van. Ik mocht pas na een week (na de 1e controle) beginnen met het spoelen van zoutoplossing. In de tussentijd lossen de tampons weinig op. Na 3 dagen begon het mij te irriteren. Je kunt niet door je neus ademhalen, dus je krijgt vaak een zere keel. Je proeft niets, maar dan ook niets van eten en drinken, en je slaapt niet optimaal.

    Na een week zijn de tampons er door de arts gedeeltelijk uitgezogen. De rest is er de dagen erna met spoelen uitgegaan. Absoluut een verademing!

    Achteraf vond ik de oplosbare tampons zeer vervelend, maar de andere keuze is ook niet prettig. Wellicht kan ik iemand helpen met mijn ervaring van de oplosbare variant.

    Reageer
    #7

    Ik heb een oplosbare tampon in de neus, en heb nu een dood gevoel in de neus en lip. Is dit normaal?

    Reageer
    #8

    En waarom heb je de tampon in de neus?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ze hebben de kaakholte schoongespoeld, die zat helemaal vol met troep. Maar na 4 dagen nog steeds een dood gevoel.

    Reageer
    #10

    Het kan wel even duren. Maandagochtend even de poli kaakchirurgie bellen

    Reageer
    #11

    Na een DCR operatie ook een oplosbare tampon in de neus. Nu een week verder en 4 dagen 3 tot 5x spoelen met een rhino horn met zoutoplossing nog steeds geen verandering. Kan het kwaad dat het er al bijna 7 dagen zit en niet vanzelf oplost?

    Reageer
    #12

    Neem contact op met de poli chirurgie/KNO

    Reageer
    #13

    Ik ben dinsdag geopereerd heb ook deze tampons.na hoe veel dagen waren die los? En kan je dan gelijk beetje ademhalen via neus ?
    Gr iwona

    Reageer
    #14

    Bij mij is de oplosbare tampon gaan loslaten na 4 dagen. Via m’n neuskeelholte kwamen er verpulverde stukjes stof in m’n mond, vermengd met bloed.
    Op dag 6 kwam er een groot stuk uit mijn neus tijdens het spoelen. Sindsdien direct weer lucht!! En veel ook! Zo fijn!
    Ik heb een Fess operatie ondergaan.

    Reageer
    #15

    Ik ben een week geleden geopereerd, een dubbele FESS/neusbijholte operatie en aan 1 kant een neusschelpverkleining. Als ik google op oplosbare tampons en wanneer ze eruit gaan etc, kom ik op deze pagina dus ik dacht, laat ik kort mijn ervaring ook delen.
    Mocht je dit dus lezen en je krijgt deze operatie nog, zou ik persoonlijk vragen om niet oplosbare tampons. Ik heb inmiddels ervaring met beide soorten namelijk. De niet oplosbare halen ze 1 of 2 dagen later er al weer uit, dat is geen pretje, maar is een kwestie van seconden en daarna heb je heerlijk LUCHT.
    De oplosbare tampons zitten ong een week in je holtes, wat voor een veel langere tijd aan benauwdhoud zorgt. Dit is mij van te voren helaas niet medegedeeld door de arts... een nadeel was wel dat ik ze had toen het 30/35C was, dit maakte het niet comfortabeler 😉 maar inmiddels is het 20/22C en alsnog is het vervelend.
    De eerste stukjes oplosbare tampons komen er bij mij nu na een week deels uit, voelt alsof er een enorme bullebak in m'n neus zit en dat terwijl je niet mag snuiten.
    Mocht de arts indicaties hebben om toch echt oplosbare tampons te gebruiken, zal je je er bij neer moeten leggen 🙂 Ik hoop dat ik hier iemand mee heb geholpen, succes met je operatie!

    Reageer
Reageer op: oplosbare neustampons


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief