Stamceltransplantatie

  • #1

    Heb een vraagje
    Ik heb in 2008 een stamceltransplantatie ondergaan, mijn bloedgroep is veranderd van A Positief naar O Positief. Ik zelf heb al testen gedaan als ik nog vruchtbaar ben of niet en ben nog enorm vruchtbaar ondertussen is mijn vriendin zwanger, ik stel me dan ook de vraag het kindje heeft dit nog mijn eerste DNA van voor mijn stamceltransplantatie of heeft het de nieuwe DNA van mijn donor stamceltransplantatie? Heeft het dan ook de gene mee van mijn donor of die van mij toen voor de stamceltransplantatie ? Karaktertrekken worden deze opgebouwd door ook de donor of toch die van mezelf ?
    Zijn zowat vragen die ik nergens kan vinden op het internet. Kan iemand deze me beantwoorden ?

    Groeten Ritchie

    Reageer
    #2

    Na een beenmergtransplantatie heb je twee soorten DNA in je lichaam… De donor is met zorg gekozen en zal met betrekking tot de zogenaamde ‘weefseltypering’ (kenmerken van witte bloedcellen) zo veel mogelijk lijken op de ontvanger, maar het DNA van de donor zal niet identiek zijn aan het DNA van de ontvanger. Er zijn, als alles goed gaat, na de transplantatie dus twee verschillende ‘DNA-profielen’ te onderscheiden. Het is zelfs mogelijk dat de ontvanger wisselt van bloedgroep zoals dus in jou geval(dat is een kenmerk van rode bloedcellen).

    Reageer
    #3

    Hartelijk dank voor je antwoord.
    De laatste beenmergpunctie wees uit dat ik 100% donor heb en geen eigen stamcellen meer heb. Omdat ik aplastische anemie had moest ik 100% donor worden. Is de zaadjes dan ook 100% donor ?

    Reageer
    #4

    Helaas kan ik op deze vraag geen antwoord geven.
    Misschien kun op onderstaande site deze vraag aan specialisten stellen.

    http://www.sct.nfk.nl/

    Reageer
    #5

    Ik denk dat de stamcellen waaruit je zaad gemaakt worden in je testis (ballen) nog je eigen stamcellen zijn. Je bloed is veranderd, maar het is niet zo dat al je andere weefsels ook donor zijn geworden.

    Reageer
    #6

    Heeft het hebben van twee DNA FROFIELEN ook voordelen

    Reageer
Reageer op: Stamceltransplantatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief