rode, schilferige en vooral JEUKENDE uitslag op mijn gezicht!

  • #1

    Hallo,

    ik heb sinds een week ineens uitslag op mijn gezicht. Het begon met een paar jeukende bulten in mijn nek, dicht bij mijn oren (aan beide kanten). NU zit het rond mijn rechterkaak, kin en onder mijn rechteroog. Mijn gezicht heeft ook een aparte kleur gekregen (lijkt donkerder) en natuurlijk een rood. Het vreemde is dat de uitslag bijna niet te zien is. Mensen die niet zouden weten dat ik er last van heb, zouden het niet zien. Als je er op let, dan zie je droge en schilferige huid.

    Mensen om mij heen begrijpen niet dat het zo erg kan jeuken als het er zo onschuldig uit ziet. Het wordt wel steeds roder, maar mijn huid blijft egaal. Het lijkt alsof ik iets te lang in de zon heb gelegen en mijn huid een beetje verbrand is. Als ik er met mijn vinger overheen ga, dan voel ik dikke bultjes.
    Ik heb altijd al een droge huid gehad in de winter, maar dit is wel heel erg. Ik ben ook iemand die vaak last heeft van jeukende uitslag, maar dat gaat altijd binnen een paar minuten weg, maar ik ben er dus wel gevoelig voor denk ik. De jeuk is echt erg en ik word er gek van!

    Ben al bij de huisarts geweest en hij schreef mij een allergiepil voor. Hij vond het lijken op eczeem, maar hij vond het raar dat de uitslag zich alleen aan de rechterkant van mijn gezicht bevond (dat is niet typisch eczeem). hij zei dat ik nog een week moest afwachten en dan even kijken hoe het ging. Makkelijker gezegd dan gedaan. Weten jullie misschien wat het is en wat ik kan doen om de jeuk te verminderen??

    Reageer
    #2

    Een allergische reactie of een vorm van eczeem zijn mogelijk, maar dat is zo moeilijk te zeggen. Kijk even wat de medicijnen doen en dan volgende week eventueel even terug naar je huisarts.
    Omdat niet duidelijk is waar de klachten vandaan komen. is het moeilijk om te zeggen wat je er tegen zou kunnen doen.

    Reageer
    #3

    mijn gezicht ziet er vandaag al wat rustiger uit, maar het jeukt nog even erg. ook vallen mijn wimpers nu uit en zijn de puntjes van mijn wimpers wit. Dit had een nicht van mij laatst ook en het bleek dat zij eczeem had op haar oogleden. Ze kreeg een soort vaseline voorgeschreven en dat hielp. Na twee weken waren haar wimpers weer gezond. maar zij had geen last van uitslag op de huid, dus ik ben benieuwd. ik ga in ieder geval vragen om die vaseline en ik let nu erg goed op wat ik eet om erachter te komen of het een voedselallergie kan zijn. Denk dat ik ook ga vragen om een bloedtest om te kijken of alles oke is.

    Reageer
Reageer op: rode, schilferige en vooral JEUKENDE uitslag op mijn gezicht!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief