Welke handcreme geeft mij geen allergische reactie (jeuk) meer ?

  • #1

    Ik heb nogal een droge huid, de rest van mijn lichaam valt wel mee maar mijn handen zijn heel droog/ruw (als ik er niks op smeer). In de zomer gaat het altijd wel beter, al zijn er dan zelfs wel eens dagen dat ik moet smeren.

    Al jaren gebruikte ik Atrix handcreme, waar ik tevreden over was.
    Maar opeens van de ene op de andere dag kon ik daar niet meer tegen en kreeg ik er een allergische reactie door: kleine rode bultjes op mijn handen die ontzettend veel jeuken ! Toen wat andere producten geprobeerd: nivea, dove enz.
    Allemaal vroeg of laat hetzelfde effect, bultjes en jeuk.

    Nu gebruik ik weer al een paar jaar gewoon pure vaseline (pure petroleum jelly), voor als ik naar bed ga. Dat werkte heel goed en gelukkig geen uitslag meer. Ik smeer het nu al de hele winter elke dag, terwijl het niet eens zo koud is, maar het helpt opeens niet goed genoeg meer, mijn handen blijven droog.

    Na wat gelezen te hebben op internet dacht ik misschien, zou het paraffineverslaving kunnen zijn ? Misschien is mijn huid er zo gewend aan geworden dat het geen natuurlijke huidvetten meer aanmaakt ?

    Ik heb recent ook intensive rescue gebruikt van vaseline (zonder parfum), maar ook daar kreeg ik uitslag van, dus het ligt niet aan parfum want die zit er niet in.

    Wie o wie weet er een goede handcreme met andere ingredienten waar ik geen uitslag van kan krijgen ?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het verstandig zou zijn als er eerst eens wordt onderzocht waarom je altijd droge handen hebt. Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de dermatoloog.

    ps
    Je hebt tot nu toe altijd vette crèmes gebruikt die dus je poriën afsluiten. probeer eens een vochtinbrengende crème. Hoeveel drink je gemiddeld per dag? Haal je 1,5 tot 2 liter dagelijks?

    Reageer
    #3

    Vaseline intensive rescue is toch een vochtinbrengende creme ? Die heb ik ook al geprobeerd.

    Met die pure vette vaseline ben ik al een paar dagen gestopt.
    Ik denk dat ik de 1,5 liter drinken net niet haal. Misschien ook wel, dat zou ik eens uit moeten zoeken.

    Reageer
    #4

    Ten eerste wil ik u melden dat vochtinbrengende (of hydraterende) crème überhaupt niet bestaat. Dat is verzonnen. Wat hydraterende crème doet is uitdroging ofwel dehydratie inperken. Huid neemt helemaal helemaal géén vocht op!

    Je zou Cetomacrogol creme met 20% Vaseline kunnen proberen. Dermatologen schrijven deze creme het meest vaak voor bij de droge huid.

    Succes!

    Reageer
    #5

    Cetomagrogol creme werkt oomk tijdelijk daarna voor mij rode handen.

    Reageer
    #6

    Ik gebruik regelmatig calendulancreme. Roodheid weg, zachte handen. Soms jeukt droge huid. Calendulan helpt bij mij goed tegen jeuk.

    Gr Thea

    Reageer
Reageer op: Welke handcreme geeft mij geen allergische reactie (jeuk) meer ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief