splinterbloedinkjes onder vingernagels

  • #1

    Ik heb misschien al 1 tot 1,5 jaar geregeld van die splinterbloedinkjes, ze groeien ook weer uit. Ik acht altijd dat het iets aan mijn nagels was. Ik heb me er nooit echt druk om gemaakt totdat ik vandaag las dat het heel ernstige oorzaken kan hebben. Ik ben sedert 4 jaar diabetespatiend type 2 patient en insuline spuiten doe ik nu ongeveer 1 jaar. Ik las ook dat het daar mee te maken kan hebben, of met psoriasis (wat ik ook af en toe in kleine vlekjes heb). Nu bekruipt me toch de angst dat het iets met mijn hart te maken heeft. Maar ik lees hier ook "onschuldige aandoening". Hoe bang moet ik nu zijn?? Ik ga in het ieder geval komende week naar de huisarts. Ik ben overigens een vrouw van 47 jaar, heb enige overgangsklachten, die ook gepaard gaan met zweten en hartkloppingen, dus nu weet ik het helemaal niet meer. Koort heb ik overigens niet. WEL toen ik kind was en toen ik een jaar of 30 was een flinke keelontsteking gehad (die ook daar weer iets mee te maken zou kunnen hebben, las ik) En tevens (wat heb ik eigenlijk NIET??) heb ik veel last van spierpijn, moeheid, die weer een gevolg kunnen zijn van de diabetes, de overgang OF, mijn grote angst nu: hart-afwijking.

    Reageer
    #2

    Heeft iemand ervaring met splinterbloedinkjes onder de vingernagels veroorzaakt door diabetes?? Ik heb type 2 sedert ca 5 jaar en spuit nu insuline (novorapid en levemir) sedert ca 1 jaar. Ik bn nl bang dat het met mijn hart te maken heeft maar ik heb ook gelezen dat het door diabetes kan komen. ook heb ik veel last van ochtend-stijfheid en stijfheid in spieren en gewrichten na even stil gezeten te hebben. Herkent iemand dit?

    Reageer
    #3

    Splinterbloedingen als gevolg van kleine bloedinkjes onder de nagels veroorzaken strepen onder de nagels. In de loop van een paar dagen worden deze strepen snel donkerder.

    Splinter bloeding zijn zogenaamde niet-specifieke bevindingen bij een lichamelijk onderzoek, met andere woorden, er is geen direct verband tussen een enkele ziekte en dit symptoom.

    Splinterbloedingen komen voor bij verschillende aandoeningen zoals bacteriële endocarditis, sclerodermie, trichinose (ook trichinellose, of trichiniasis), systemische lupus erythematosus (SLE), systemische vasculitis, reumatoïde artritis, het antifosfolipiden syndroom, en de meest voorkomende oorzaak, trauma.

    Voorbeelden afbeeldingen:
    1. http://library.med.utah.edu/WebPath/CVHTML/CV105.html
    2. http://img.medscape.com/fullsize/migrated/editorial/clinupdates/2008/8996/williams.fig21.jpg

    Reageer
Reageer op: splinterbloedinkjes onder vingernagels


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief