Licht gevoel in hoofd

  • #1

    Hallo,

    Sinds afgelopen zondagnacht om 16 uur ben ik ontzettend duizelig en licht in m'n hoofd. Zondagnacht draaide alles om me heen en was zondag niks aan omdat ik me zo dronken voelde. Gister was het hele dronken gevoel al wat minder maar ben ik zo licht in m'n hoofd alsof m'n hoofd de hele dag zweeft. Mijn hb is vaak erg laag waardoor ik denk dat ik misschien wel ijzer tekort heb. Vandaag ga ik vragen in ziekenhuis of ze mijn hb willen testen en ben ik sinds gister begonnen met een ijzerdrankje van de Kruidvat. Moet wel zeggen dat ik een angst haasje ben en pas verhuist ben naar een nieuwe stad en hier een nieuwe baan heb. Maar ik ben zo bang dat dit draaierige en lichte gevoel nooit meer weg gaat. Kan iemand mij helpen?!

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je eerste stappen goed zijn.
    De stress van het verhuizen i.c.m. een laag HB-gehalte kan zuurstoftekort geven. Ben je vegetarier? Wat meer vlees eten verhoogt ook het ijzergehalte.

    Reageer
    #3

    Een vegetariër ben ik niet maar ik eet wel weinig vlees. Probeer nu wat vleeswaren te eten dat vind ik wel lekker. Daarbij elke ochtend een groot glas jus dat blijkt goed te zijn voor ijzer. Maar snap gewoon niet dat het de hele dag zo aanhoudt. Ik kan wel gewoon recht fietsen en lopen dat was zondag moeilijker maar heb gewoon hele tijd dat duizel gevoel. Maar ga straks wel gewoon naar de stad en vanavond naar de film dus doe gewoon dingen als het ware. Maar maak me beetje zorgen dat ernstig is ofzo of dat ik me nooit meer niet duizelig voel.........

    Reageer
    #4

    In jus zit amper ijzer en al vrijwel helemaal geen ijzer dat helpt voor je HB-gehalte. Je hebt zgn. Heem-ijzer nodig en dat zit voornamelijk in dierlijke producten. Ijzer in plantaardige producten helpt amper voor je HB-gehalte.
    (bron: het voedingscentrum).
    Sinaasappels zijn gezond, maar jus is behoorlijk ongezond. Op de lijst van meest gezonde dranken staat jus op de 1-na-onderste plaats, net boven bier.
    In een flink glas sinaasappelsap zitten al snel 4-5 sinaasappels. Dat is een enorme suiker-bom, maar dan zonder veel vezels. Koffie en thee zijn veel gezonder, maar dan wel weinig suiker erin.

    Reageer
    #5

    Was vandaag met een collega aan praten en die vertelde dat haar vriend ook zo duizelig is met licht gevoel in hoofd. Die had alleen ook zon pijn in z'n keel en dat had ik ook van zaterdag op zondag. Dat is nu weer over. Zou ik een griep hebben of een virus? Ik ben nog steeds zo licht in m'n hoofd sinds zondag al bahhh...... Ga je tips opvolgen. Huisarts belde ik vanmiddag en gaf aan nog niet ongerust te zijn. Hopelijk gaat het over

    Reageer
Reageer op: Licht gevoel in hoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief