Mijn hoofd sukkelt al tijden

  • #1

    Hoi Allemaal,

    Hopelijk kunnen jullie me iets meer vertellen over de mogelijke relatie tussen een 'verkeerde' houding en mijn problemen.

    - Juli 2010, ernstige hoofdpijn doortrekkend naar mijn nek. Beoogd als spanningshoofdpijn. Destijds bij de fyio heb ik 3 behandelingen gehad om mijn nek te mobiliseren. Ik heb de neiging met mijn hoofd naar voren te hangen door verkeerde houding.
    - Vanaf september (voor zover ik me kan herinneren) problemen met oren. Sinds dat moment hoge piep in me oor en is altijd gebleven. Tot en met december ook periodes gehad dat geluiden blikkerig en pijnlijk binnenkwamen. KNO niks gevonden en gehoor als goed getest.
    - Vanaf oktober ook vaak een soort van voorhoofdholteontsteking/bijholte. Dit is ook op foto's gebleken.
    - Nooit ziek geweest of slecht gevoelt maar sinds beginperiode van dit verhaal vaak energieloos,ziek, lamlendig,slap,etc.

    Nu heb ik gehoord dat een slechte houding van je nek en rug kan leiden tot vergroeing van je atlas beentjes. Dit kan leiden tot oa een hoge piep in je oren. Ik hoor de piep ook harder als ik mijn hoofd ver naar links of rechts draai.

    Verder ben ik me bewust van mijn slechte houding..
    Ik ben ook nogal een angsthaas wat betreft mijn lichaam.. bang dat ik vaak iets heb en in het verleden enkele malen te maken gehad met chronische hyperventilatie.

    Gr. Martijn

    Reageer
    #2

    Als ik jouw dokter was dan zou ik jou adviseren iedere dag te gaan wandelen, en in het weekeinde lang wandelingen te gaan maken langs het strand en door het bos.

    Wandelen goed voor jouw lichaam, de spieren en de botten, en de houding. Het is gezond voor mensen die piekeren en aanleg hebben voor angst en depressie. En het is gezond omdat je lekker buiten bent en mensen tegenkomt.

    Ik zou je na een half jaar laten terugkomen en dan willen weten hoede deklachten zich ontwikkeld hebben.

    Reageer
Reageer op: Mijn hoofd sukkelt al tijden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief