Kans HIV?

  • #1

    Hoi,

    Ik ben een vrouw en heb 2x onveilige seks gehad met 2 mannen. Deze mannen zeiden dat ze allebei een soa test hebben gedaan en niks hadden. Ik ben toch naar de GGD gegaan voor een afspraak om een soa test te laten doen.

    Ik had niks en heb ook nergens last van. Toch spookt het idee van hiv door m'n hoofd. Ik heb het toen bij de afspraak over een hiv of bloed test gehad maar de arts zei dat ik dat niet mocht omdat de kans daarvoor (seks met 2 mannen, 1tje 2 x seks mee gehad en de andere maar 1x) te klein was voor hiv. Ik heb een nieuwe vriend en die heeft zich overal op laten testen en die heeft nergens last van.

    Ik zelf heb geen klachten maar ben soms best bang. Beide zijn heteroseksuele mannen met nu al een tijd een vriendin, dus niet al te veel afwisselende contacten.

    De soatest is nu al dik een jaar geleden, maar vind het nog steeds niks dat ik geen hiv test moet doen. Hoe groot is m'n kans op hiv?

    Reageer
    #2

    De kans op HIV is uiterst gering. Aders hadden ze bij de GGD echt wel een test gedaan.

    Als je er erg ongerust over blijft, ga dan naar je huisarts eb vraag je huisarts om een HIV test.

    Reageer
    #3

    Ik wil ook heel graag een test doen maar ben zo ontzettend bang voor de uitslag.. Ik kan niks anders dan er aan denken maar om nu naar de dokter te gaan vind ik zo ontzettend eng door wat ik mogelijk te horen krijg..

    Reageer
    #4

    Dat is natuurlijk heel erg krom.

    Enerzijds ben je bang om HIV te hebben en anderzijds durf je niet voor een test te gaan omdat je bang bent wat je te horen krijgt.

    Als je bang bent om HIV te hebben, is het zaak om daar zo snel mogelijk achter te komen zodat een behandeling kan worden gestart. Met alleen maar overal bang voor zijn kom je niet verder.

    Reageer
    #5

    Ik snap je helemaal en zit met hetzelfde probleem.. Ook mijn huisarts vond het risico te klein om een test te doen.... Maar ik denk, gezien het feit dat je nergens tot op heden last van hebt, je niet bang hoeft te zijn

    Reageer
    #6

    Een onderzoek gedaan en yupppp alles was oke! Wat een heerlijk gevoel

    Reageer
Reageer op: Kans HIV?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief