Met dubble tong praten, woorden kwijt en tintelingen

  • #1

    Hallo iedereen,

    Om even wat belangrijke informatie te verstrekken voordat mijn medische vraag aan bod komt. Ik heb een angststoornis en slik op het moment 2 verschillende tabletten: Venlafaxine en Quetiapine.

    Vandaag was ik in gesprek met mijn moeder en was aan de praat om wat te vertellen. Tijdens het vertellen merkte ik dat ik mij wat verward voelde en goed na moest denken wat ik wou zeggen. Beetje bij beetje verloor ik wat woorden en mijn mond viel mij als tweede op. Alsof ik ineens met dubbele tong praatte; het leek wel alsof mijn tong kleiner was. Op dat moment voelde ik ineens een soort van tintelingen in mijn hoofd en voelde me erg naar. Even was ik bang om flauw te vallen, aangezien dit gevoel erg sterk was. Ook koude rillingen waren van sprake. Mijn rechterbeen begon met tintelingen (achter een soort gevoel van spierpijn) en hield mijn handen voor mijn hoofd om te focussen en mij niet gek te maken. Aangezien ik een angststoornis heb, zou ik dit dus weer wat erger maken. Even zat ik in deze positie en voelde het langzaam aan weg trekken. Na ongeveer een uurtje was ik weer de oude en keek vrijwel meteen op Internet om iets te kunnen vinden. Er paar symptomen die ik voelde stonden bij Hyperventilatie. In avond sprak ik mijn vriend en die vroeg of het ook een kleine TIA kon zijn? Ik weet dat het in elk geval géén angstaanval kon zijn, want dat heb ik meerdere malen ondervonden en die kon ik ook meteen scheiden van de gebeurtenis van vanmiddag. Ergens maak ik mij zorgen en hoop dat het niet nogmaals gebeurd.

    Kan iemand zich hierin vinden? Of heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn? Alvast zeer vriendelijk bedankt voor de eventuele ideeën en tips!

    -Deborah Isabel

    Reageer
    #2

    Beste Deborah Isabel,

    Gezien de klachten die je beschrijft, denk ik dat het goed is om hiermee naar je huisarts te gaan. De klachten lijken mij eerder te passen bij hyperventilatie dan bij een TIA, ofschoon het praten met dubbele tong daar weer niet bijhoort. Voor beide aandoeningen, hyperventilatie en TIA zijn er wel een deel passende klachten. Moeilijk te zeggen dus.

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor je reactie. Mijn volgende stap zou inderdaad de huisarts zijn. Ook het feit dat het overeenkomsten met verschillende oorzaken heeft, is in elk geval moeilijk om een conclusie te stellen. Ik ga in ieder geval snel langs de HA!

    Reageer
    #5

    @Deborah,
    Venlafaxine = Effexor: een SNRI die berucht is wegens extreem heftige onttrekkingsverschijnselen, zo mogelijk nog erger dan paroxetine.
    Quetiapine = Seroquel, een antipsychoticum, tegenwoordig ooksteeds vker voorgeschreven als "addon" voor antidepressiva als deze niet goed (meer) werken.

    De klachten die je beschrijft kunnen zeker bijwerkingen danwel onttrekkingsverschijsenelen zijn. Die bij venlafaxine al kunnen optreden na het vergeten van een enkele dosis.

    Ik zou proberen beide middelen na elkaar af te bouwen, te beginnen met venlafaxine. En dat heel erg langzaam te doen. Als je deze thread helemaal doorleest weet je al een heleboel.

    Topic:
    http://www.dokter.nl/forum/Medicijnen/195632-stoppen-met-paroxetine-bijverschijnselen/Page-72.html#335019

    Reageer
    #6

    Hartelijk dank voor je reactie. Nou zit het zo dat ik nu iets meer dan 1 jaar Venlafaxine gebruik en altijd op tijd ben met innemen. Ik heb nooit geen vervelende klachten ondervonden en denk zelf dat de Quetiapine niet zo fijn werkt samen met de Venlafaxine.

    Reageer
Reageer op: Met dubble tong praten, woorden kwijt en tintelingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief