Wat is “rust” voor kind na hersenschudding?

  • #1

    Onze dochter van net 2 is donderdagmiddag in het zwembad uitgegleden en op haar hoofd gevallen. Ze heeft na een uur licht overgegeven, maar is niet echt suf geweest. Toch bij de dokter geweest en denkt toch aan (lichte?) hersenschudding en heeft rust voorgeschreven. Vrijdag en zaterdag haar grotendeels bij grote broer en zus weggehouden. Ze was erg vrolijk en absoluut niet suf. Zondag toch samen een uur op het strand met haar gewandeld en even broodje ergens gegeten en daarna weer rust. Echter, we vragen ons nu af of dat toch teveel inspanning is geweest? En hoeveel rust heeft ze nu verder nog nodig? Ze zit bij een gastouderopvang met 3 kindjes. Is dit te druk voor haar na 4 dagen? Was de strandwandeling al te veel?

    Ik hoop op wat guidance!

    G.

    Reageer
    #2

    Hai, ik ben geen arts maar mijn dochter is als peuter ook eens keihard op haar bolletje gevallen. Ze is toen ook niet suf geweest, heeft niet eens overgegeven terwijl ze een hele tijd met een enorme bult en schaafwond heeft gelopen. Ik denk dat het bij jullie dochter ook is meegevallen qua hersenschudding en dat ze best naar de gastouder opvang kan. Je zou kunnen vragen of ze nog wel even extra willen opletten.

    Groetjes

    Reageer
    #3

    @mama: dank voor je reactie. Het gaat inmiddels al weer erg goed met haar. Ze is gewoon naar de opvang gegaan en daar ook geen enkel signaal dat het teveel of tedruk was. We hebben nog wel even meegegeven wat er gebeurd was en extra aandachtig te zijn!

    Reageer
    #4

    Hallo Geoguy, fijn te lezen dat alles weer goed gaat met jullie kleine meis. Tsja, ongelukjes zitten nu eenmaal in een klein hoekje, hè.

    Reageer
Reageer op: Wat is “rust” voor kind na hersenschudding?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief