Vader heeft TIA gehad maar hij wil niet naar de dokter

  • #1

    Help, wat moet ik doen?

    Afgelopen maandag werd ik gebeld door mijn moeder dat mijn vader half verlamd op de bank lag, hij was blijkbaar ineengezakt en de linker kant van zijn lichaam wilde niet meer.

    Ik heb ondanks zijn wensen de ambulance gebeld en als resultaat werd hij toch verplicht de dokter te laten komen.

    Tegen de tijd dat ik bij hun was (3-4 uur later vanwege reizen) was de dokter al geweest en was hij al wat beter, hij kon alweer wat lopen en zijn arm en gezicht waren ook wat bijgetrokken. De dokter had een neurologisch onderzoek gedaan en het was degelijk (denk ik, ik was er niet bij). Hij had wat bloedverdunners voorgeschreven als ik me niet vergis.

    Hij denkt dat het om een TIA ging.

    Nu zijn er twee dagen voorbij maar mijn vaders linkerkant is nog steeds slecht. Hij heeft wat goede en slechte momenten gehad maar op het moment kan hij zijn linkerbeen en arm zelfs weinig bewegen. Zelf wil ik eigenlijk de dokter bellen maar hij heeft zichzelf overtuigd dat het wel zal verbeteren de komende week, maar het is duidelijk dat hij gewoon zeer bang is. Daar komt nog eens bovenop dat hij meer gelooft in homeopatie dan de dokter.

    Ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Loopt hij gevaar als hij langer wacht of kan het geen kwaad als er nog een paar dagen gewacht word? Hij zegt dat als het niet beter is dat hij maandag wel zal gaan maar eigenlijk hoopt hij gewoon dat het dan beter is en als het niet zo is weet ik niet of hij dan *wel* gaat.

    Reageer
    #2

    Het is belangrijk dat de oorzaken van een TIA worden behandeld omdat dan een beroerte kan worden voorkomen. De eerste stap in de behandeling is dan ook het verminderen of voorkomen van de risicofactoren, bijvoorbeeld hoge bloeddruk. Het hangt van de oorzaak af welke behandeling u krijgt. Bij een hoge bloeddruk kunt u bijvoorbeeld medicijnen krijgen. Ook samenklontering van bloedplaatjes kan met medicijnen (meestal aspirine) bestreden worden. Soms zijn de halsslagaders zo ernstig vernauwd dat ze met een operatie verwijd moeten worden. De vetachtige aanslag aan de binnenkant van deze slagaders wordt dan verwijderd.

    Bron:
    http://www.kennisring.nl/smartsite.dws?id=57059

    Reageer
    #3

    Hij heeft inderdaad last van hoge bloeddruk. Daar heeft hij de bloedverdunners voor gekregen geloof ik en het lijkt te helpen voor de bloeddruk tenminste. Uit zichzelf heeft is hij nu ook Biomega-3, Knoflookcapsules en Ginkgo Biloba bij gaan slikken(homeopathisch).

    Mijn grootste zorg is of het kwaad kan om tot maandag te wachten voor meer onderzoek, want verder weten we ook niks over de oorzaak want er zijn geen onderzoeken geweest.

    Reageer
    #4

    Hai, ik denk dat je wel op de huisarts kunt vertrouwen dat als hij maandag zegt te komen. Hij heeft je vader tenslotte onderzocht. Hoe gaat het nu met je vader?

    Emma

    Reageer
    #6

    Hallo,
    Hoe gaat het met je vader?

    Reageer
Reageer op: Vader heeft TIA gehad maar hij wil niet naar de dokter


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief