Slijmbeursontsteking enkel

  • #1

    Ik kreeg last aan mijn linkerenkel, aan de binnenkant, alshetware tussen mijn hielbot en mijn enkelbotje in (maar meer tegen het hielbot aan). Was ook gezwollen op een vreemde manier, niet zomaar een bobbel maar een schuin uitgerekte streep van zwelling.
    De pijn varieert nogal. Soms als ik stilzit heb ik er geen last van, maar als ik veel heb gelopen op een dag dan heb ik zelfs in rust pijn. Dit heb ik ook wanneer ik heel lang sta, en deze pijn is een zeurende pijn die van mijn hiel (waar de slijmbeurs zit) naar boven schiet. De pijn is dan te vergelijken met kramp, maar dan scherper (moeilijk uit te leggen sorry). Wanneer ik mijn tenen naar mij toe trek, of naar voren leun op mijn voet is de pijn veel erger, dit is echt een enorm scherpe pijn die heel snel ondraaglijk wordt.
    Mijn achillespees is het zeker niet, het is echt aan de binnenkant.

    Ben naar de huisarts gegaan toen het 2 weken aanhield en voor mijn gevoel zelfs erger werd, kreeg helaas een arts in opleiding/assistent vanwege een noodgeval voor mijn eigen arts, en die voelde wat, stelde een aantal korte vragen en constateerde dat het een slijmbeursontsteking was. Hij gaf me verder weinig informatie maar dat was natuurlijk ook deels mijn eigen schuld, had meer moeten vragen. Hij zei dat ik rust moest nemen en dat het vanzelf weer over ging.

    Nu ben ik weer een week verder en het is niet veel beter. Ik ben wat gaan googlen of ik wat specifieks kan doen om de pijn te verlichten en het genezingsproces wat te versnellen, maar kan vrij weinig erover vinden. Alle sites met informatie over slijmbeursontsteking in de enkel gaan over die bij de achillespees. Er wordt dan wel gezegd "Er zijn ook onderhuidse slijmbeurzen ter hoogte van de binnenzijde en buitenzijde van de enkel." maar daar wordt verder geen informatie over gegeven.

    Ik kan dus niet goed vinden wat ik wel en niet mag doen, hoe lang het gaat duren en wanneer ik mogelijk terug naar de arts moet gaan. Ik probeer namelijk liever eerst zelf wat dingen voor ik terug ga naar een huisarts, maar gezien ik al met een slechte rechterenkel loop, wil ik toch niet onnodig lang hier mee rondlopen. Heeft iemand tips hierover of ervaring met een ontsteking op deze plek?

    Bedankt,

    Reageer
    #2

    Je moet je enkel in ieder geval niet te zwaar belasten. Als de klachten aanhouden ga dan wel terug naar je huisarts. Er moet dan wel iets aan de ontsteking worden gedaan als het ueberhaupt een ontstoken slijmbeurs is

    Reageer
    #3

    Ik hoorde ook van anderen met een ontsteking (in die gevallen waren het wel schouders in plaats van enkels) en daar kreeg men medicijnen voor (onstekingsremmers/pijnstillers), dus vond het ergens vreemd dat ik werd weggestuurd bij de huisarts met als enige commentaar "rust". Maar ik ben dan ook geen arts, kan daar niet over oordelen natuurlijk.

    [quote] als het ueberhaupt een ontstoken slijmbeurs is [/quote]

    Twijfel je daar aan? Ik ben geen arts dus ik heb er geen verstand van, maar wat zou het anders kunnen zijn?

    Reageer
    #4

    In eerste instantie zou rust ook kunnen. Maar als de klachten blijven aanhouden zou er inderdaad een ontstekingsremmer kunnen worden voorgeschreven. Of een injectie als dat ook geen verbetering geeft.

    Ik twijfel niet perse aan een slijmbeursontsteking maar je klachten zijn iets erger dan te verwachten is bij een slijmbeursontsteking. Ik zou eerder aan een peesontsteking denken.
    Dus ik zou terug gaan naar de huisarts.

    Reageer
    #5

    Hartelijk bedankt, ik ga het advies opvolgen. Deze week hou ik nog rust, vermindert het dan niet dan ga ik naar de huisarts. Die zal mij dan hopelijk helpen, en ik zal ook vragen naar een eventuele peesontsteking in plaats van een slijmbeursontsteking.

    Reageer
    #6

    Hallo ik heb de zelfde problemen al zeker 3 jaar ,zo ellendig.Heb in die jaren al wat ontstekingsremmers geslikt en verschillende spuiten er in gehad die afschuwelijk zijn.maar ik dacht als het helpt dan maar doen. Soms hielp het even maar de laatste 2 keer niet . Ben doorgestuurd naar de orthopeed .Fotos gemaakt en sportfysio gehad.drainedeling en oefeningen .helaas ook dit heeft geen baat gehad .ondertussen slijmbeurs ontsteking in boven been van verkeerd lopen .nu ook nog last van miniscus in mijn andere knie, ook van verkeerd lopen.de orthopeed zei absoluut geen spuiten meer erin ivm de achiluspees . Nu volgende week terug naar de orthopeed dus ben benieuwd . Dus heb als heb als enige tip voor je blijf er niet te lang mee lopen .houd je op de hoogte hoe het verder gaat .

    Reageer
Reageer op: Slijmbeursontsteking enkel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief