Onverzadigbaar (+- 14 bth per dag!!) en toch (te?) dun ????

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik zit eigenlijk mn hele leven al met een probleem en het zit me gewoon dwars. Mijn probleem is: ik heb altijd maar honger.. Sommige dagen lukt het me om 'normaal' te eten, maar al gauw houd ik dat niet meer vol. Dan voel ik me niet lekker; duizelig, hoofdpijn.. Voor mij is het heel normaal om als 'tussendoortje' 4 boterhammen te eten, maar eigenlijk is dat ontzettend veel. Dat besef ik ook wel. Ik durf dan ook bijna nooit te eten waar anderen bij zijn, uit schaamte. Dit heb ik van klein kinds af aan gehad. Ik ben nu 23 jaar, 1.71 lang en weeg met kleren én schoenen aan 57,2 kilo.

    Verder ben ik wel heel gezond, ik ben heel gespierd en sterk en heb een erg goede conditie. Echt een atletische bouw. De bouw van mijn vader, die was als kind netzo als ik. Maar mijn probleem is gewoon dat dit me belemmert in mn sociale leven. Ik durf niet uit te gaan met vrienden en al helemaal niet met ze op vakantie. Het belemmert me zelfs in het aangaan van een relatie. Ik snap gewoon niet wat er aan de hand is, maar volgens mij is er iets mis met mij. Vorig jaar wees onderzoek bij de huisarts uit dat ik een glucosegehalte van 2,8 had, 1 uur na het eten. Ook niet erg normaal dus.. Verder onderzoek is echter geweigerd, dus ik zit nog steeds met mijn probleem. Naast sociale moeilijkhedenvalt het ook financieel niet mee, ik moet namelijk leven van een salaris op bijstandsniveau en heb ook nog een hond..

    Iemand die dit herkent en weet wat het kan zijn? Ik heb al wel eens gedacht aan een te snelle schildklierwerking, maar daar herken ik niet alle symptomen van. Graag reacties.

    ps. die 14 boterhammen is een gemiddelde. Dit kunnen er 10 zijn, 12, maar ook 16. En natuurlijk eet ik niet alleen maar brood, dit is slechts een indicatie. In energie zit ik op ongeveer 3400 kcal per dag.

    Reageer
    #2

    Ik begrijp jouw probleem eerlijk gezegd niet zo goed. Je schaamt je omdat je veel eet, en daardoor voldoende calorieën binnenkrijgt om gezond en fit te zijn? Dat is toch heel normaal?!

    Reageer
    #3

    @Minne:

    Nee, ik zou me natuurlijk opzich niet schamen als ik gewoon normaal zou eten, maar dit is niet normaal. 14 tot 16 boterhammen op een dag is echt heel veel. Ik bedoel, ga een dagje uit, iedereen koopt gewoon een broodje voor de lunch en klaar, maar ik heb er 6 nodig.. En 4 tussendoor. Maar dat is niet alles, zoals gezegd is mijn bloedsuiker ook afwijkend. Ik denk gewoon dat er iets aan de hand is maar ik weet niet wat, want met het vele dat ik eet blijf ik ook maar nauwelijks op gewicht, terwijl een ander hiermee behoorlijk stevig zou zijn. 1 griepje en ik zit gelijk op een bmi onder de 17.5, dan heb ik maanden nodig om weer een beetje op gewicht te zijn, zelfs met het vele dat ik eet. Dát vind ik niet normaal, als ik om me heen kijk niet en ook niet als ik af ga op de maatstaven van het Voedingscentrum.

    Mijn probleem is dus in het kort gewoon dat ik heel veel moet eten (50 tot 75% meer dan de normale 2000 kcal) om op gewicht te blijven, dat ik uberhaupt moeilijk op gewicht blijf en snel afval, en daarbij ook nog een afwijkend bloedglucose heb. Ik wil graag weten wat hiervan de oorzaak kan zijn.

    Reageer
    #4

    Ik zou mij er niet druk om maken, zolang je goed in je vel steekt...

    Reageer
    #5

    @ anoniem

    Ik begrijp je probleem, ik heb namelijk precies hetzelfde, ik ben 28, 178 én weeg met schoenen aan 56 kilo. Ik MOET de klok rond eten om de dag door te komen. Mensen die denken dat dit geen probleem is snappen het niet. Weet je hoe vervelend het is altijd maar te moeten eten of te bedenken wat je moet eten. Als je ergens naar toe gaat neem ik back ups mee , het word gewoon echt te gek. Toen ik naar de sportschool ging konden ze mijn bmi niet eens meten omdat ik gewoon geen spek op de botten heb.

    Iemand een is om een beetje een voldaan gevoel te krijgen?weight gainer heb ik al geprobeerd.

    Reageer
Reageer op: Onverzadigbaar (+- 14 bth per dag!!) en toch (te?) dun ????


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief