Het gaat niet goed met mijn vader, wil zich niet na laten kijken

  • #1

    Ik heb een vader met diabetes type 2 die geen insuline spuit, redelijk veel (8-10 0,5 liter blikken bier per dag) drinkt en ongeveer een heel pakje sjek oprookt in een dag. Hij eet ook ongezond.
    Hij heeft vaak last van zijn ongeveer zijn slokdarm tot zijn onderbuik. Ook heeft hij een wond aan een voet na een amputatie van twee tenen. De wond is waarschijnlijk ontstaan door de diabetes. Het is geen hele grote, maar zijn voeten zien er niet bepaald goed uit.
    Daarnaast ligt hij bijna de hele dag in bed, is depressief en gaat alleen naar de supermarkt voor bier en iets te snacken. Je kunt hem van een afstand ruiken, want hij wast zich zelden, zelfde geldt voor verschonen van kleding.
    Al een tijd klaagt hij ook over pijn in zijn rug en knieën, waardoor traplopen ook steeds moeilijker gaat. Hij raakt nu zichtbaar gewicht kwijt, terwijl hij vroeger een grote, sterke man was. Hij is pas 65.

    Het probleem is dat hij met geen mogelijkheid naar de dokter te krijgen is. Als we er als gezin er over beginnen, wordt hij kwaad.

    We denken allemaal dat er iets aan de hand is, maar wat valt er te doen?
    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Als hij snackt en drinkt, niet goed eet en niet beweegt dan is het heel waarschijnlijk dat zijn suiker flink ontregelt is. De wond zal dan ook niet goed genezen en er is zelfs kans dat uiteindelijk de voet in het geheel geamputeerd moet worden.

    Vraag hem eens waarom hij zo boos wordt als jullie zeggen dat hij naar de dokter moet. Is hij ergens bang voor?

    Verder lijkt hij depressief, dan zou een psycholoog eens langs kunnen komen als hij daar zelf niet naar toe wil. Als iemand een gevaar is voor zichzelf dan kan de huisarts dat regelen. Maar die moet eerst wel vaststellen of er gevaar is, dus ga dan eerst eens als gezin met de huisarts in gesprek.

    Reageer
    #3

    Dank je voor je antwoord!
    Als we het vragen, zegt hij dat hij er niks over wil horen. Gaan we door, dan zegt hij dat we heel snel weg moeten gaan, anders flipt hij.

    Hij wil echter niemand in huis hebben, ons liever ook niet omdat we zien hoe het met hem gaat. De arts heeft gezegd dat hij niks kan doen zolang mijn vader het niet wil.

    Reageer
    #4

    de wonde aan zijn voeten mag je zeker geen zalf op smeren als het kan met haardroger droogblazen koude lucht dan droog je de wonde op verbied hem bier te drinken als hij dat niet doet zal hij kortelings een hartinfarkt krijgen

    Reageer
    #5

    ik zou zeggen maak van je hart een steen laat hem zijn zin doen ,hou hem van op afstand in de gaten zal niet lang duren of hij krijgt een hypo, dan is de moment waar je kan ingrijpen er laat hem dan verplicht opnemen en spel hemdan eens goed de les

    Reageer
Reageer op: Het gaat niet goed met mijn vader, wil zich niet na laten kijken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief