Depressief?

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 15 jaar en snij mezelf. Ik heb het overwegen om zelfmoord te plegen. Ik ben waarschijnlijk depressief alleen wil het mijn ouders niet vertellen... mag ik alleen naar de dokter, zonder dat mijn ouders het te weten komen?

    Jullie kunnen wel denken 15 en ''zelfmoord'' ze wil alleen maar aandacht. Nee, dat is niet zo ik ben zwaar ongelukkig.

    Doei.

    Reageer
    #2

    Hallo Anoniem,

    het lijkt mij verstandig om naar de dokter te gaan voor een diagnose. Zelfmutilatie ( jezelf pijn doen ) hoeft niet alleen op te treden bij depressiviteit, het kan ook optreden bij borderline.

    Het lijkt mij erg verstandig om naar je dokter te gaan aangezien je vanaf je 12e het zogenoemde " beslissingsrecht over ingrepen " hebt. Dit houd in dat je een afspraak mag en kan maken op jou leeftijd.

    Zodra je een afspraak hebt gemaakt en de dokter verwijst je door dan lijkt het mij wel verstandig om het je ouders te vertellen. Aangezien iedereen tegenwoordig een telefoon heeft lijkt het mij verstandig om buitenshuis te bellen en een afspraak te regelen buiten schooltijd om.

    Het stiekeme gedoe raad ik eigenlijk af, maar ik begrijp hoe je je voelt.

    Reageer
    #3

    He annoniempje,

    Ik snap wat je bedoeld ik heb echt precies het zelfde en ik heb een winter depressie. Mijn vriend heeft het er onlangs met men ouders overgehad omdat ik het zelf niet durfde. nu krijg ik hulp en het bevalt me echt heel goed.
    de mensen die je helpen zijn super lief.
    ene ik wou ook zelfmoord plegen, maar ik deed het niet. het is niet nodig en het lost voor jou iets op maar voor je ouders niet. Je zal gemist worden ook al denk je nu misschien van niet.
    je mag me opzoeken op fb als je graag wil praten. Misschien dat ik je een beetje opweg kan helpen.
    groetjes.

    Reageer
Reageer op: Depressief?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief