9 maanden, amper slapen, ontwikkelingsachterstand..

  • #1

    Mijn dochter is inmiddels bijna 9 maanden. Groeit (zeer) gestaag, lijkt behoorlijk intelligent in haar fijne motoriek, maar...

    Al vanaf haar geboorte een slaapprobleem. Ze sliep van 19:00-6:00 and that's it. Je kon en kan dr overdag neerleggen wat je wil, maar ze zal nooit of te nimmer gewoon gaan slapen. Uitzondering op een crechedag of een dag met zwemmen dan lukt het wel eens 15-30 minuten. Ze heeft een vast slaap ritueel, waar ze het tot voorkort prima op deed en dat overdag toepassen heeft 0,0 effect. Laten huilen vaak gedaan (en sorry, voel me er schuldig over maar na een uur krijst en snikt ze nog). Andere eten geprobeerd en de tijd gegeven. Consultatiebureau gecontact geven aan prikkelarme kamer in orde., structuur meer dan goed,

    voeding goed.. tja ze is vrolijk en ze groeit goed. Alert en och ze lacht lief...

    Ja schattig hè mw, maar op de vraag 'vindt u het normaal dat een baby vanaf de geboorte overdag niet slaapt, achter raakt in de ontwikkeling en er dus zichtbaar onder lijdt?' Krijg je ineens van het consternatiebureau wel het antwoord dat kinderen niet alles volgens het boekje doen. Ik kan jullie vertellen dat het gros met 9 maanden wél instaat is te tijgeren, te zitten en zelf de fles kunnen vasthouden. Ik heb hier een 9 maanden oude baby die dus net mbv intensieve fysiotherapie heeft leren draaien, amper kan opsteunen en nu nog minder gaat slapen dam ze al deed..

    De huisarts helpt ons ook niet verder, want die pakt ze ook gelijk in met dr mooie ogen en lieve lach. Ook daar steevast het antwoord mooi gewicht, alert kind, vrolijk etc. Maar ze zien niet dat ze zich na 7 min in die kamer al dodelijk verveeld is.. vreemde ogen en leuke stemmen rekken het langer dan je artsenbezoek.. Kortom overal waar je aanbelt doe het goed, maar niemand helpt ons verder. Mijn nichtje van 3 en 16 maanden slapen gemiddeld 4 a 5 uur meer per dag dan mijn dochter.. Het is zoooo frustrerend om steeds tegen een muur van onbegrip te lopen.

    O ja... Autoritten, zwaardere voeding, inbakeren gedaan 0 effect. Sterker nog ik krijg nu een steeds bozer kind, dat mensen soms echt heel hard wegduwd als ze bijvoorbeeld een speen willen geven.. Sorry maar zeker nu ik zó ziek ben zelf (vanmorgen al 3+ ketonen geplast) maar mocht het nog 1 dag zelf proberen.. Dat ging waardeloos, houdt niks binnen..pasen wel beetje verpest, omdat je het niet volhoud en gewoon ook heel veel verdriet van de kleine meid die je eigenlijk steeds meer gefrustreerd ziet raken om dingen te willen, maar niet kunnen (we oefenen heel veel met fysio maar dr koppie krijgt geen tijd om het allemaal te verwerken)..
    Help..

    Reageer
    #2

    Beste Melissa,

    Als eerste een vraag, is er tijdens de geboorte iets gebeurd.
    BV heeft ze lang in het geboorte kanaal vast gezeten,duurde de bevalling erg lang, ademde ze toen ze er uit kwam.

    Naar het consultatie bureau moet je niet luisteren die weten helemaal niks. Als je ook maar iets te binnen schiet van de bevalling dan kan ik je misschien verder helpen.

    Groetjes Ester

    Reageer
    #3

    Ik begrijp het probleem eerlijk gezegd niet. Waarom móet jouw kindje overdag slapen?

    Reageer
    #4

    Ik denk dat ze zich vooral zorgen maken (of hopelijk ondertussen maakten)over het feit dat hun kindje hieronder lijdt, dat het nadeel ondervindt van het niet slapen overdag.

    Reageer
Reageer op: 9 maanden, amper slapen, ontwikkelingsachterstand..


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief