1x pil vergeten

  • #1

    Hoi,

    Op de site van het Nederlandse Huisartsen Genootschap staat dat er geen aanvullende maatrelen (zoals MAP) nodig zijn als je 1x de pil te laat inneemt (> 12u). Klopt dit?! In de bijsluiter kan ik het niet heel duidelijk vinden en op internet lees ik verschillende dingen. Hieronder het advies van het NHG:

    "Een pil geldt als vergeten als een vrouw (meer dan) twaalf uur te laat is met innemen. Wat te doen? Lang werd door verschillende instanties hier verschillend advies over gegeven. Dit was reden voor het Nederlands Huisartsen Genootschap om de standaard aan te passen. Het nieuwe advies luidt dat wie één pil is vergeten, de laatst vergeten pil alsnog moet innemen en vervolgens de strip moet afmaken. Verdere maatregelen zijn niet nodig, in welke week van de cyclus de pil ook werd vergeten."

    Reageer
    #2

    De meningen zijn hierover nog verdeeld. ook de fabrikanten geven andere informatie.
    Ik kies in mijn adviezen altijd het zekere voor het onzekere.

    http://www.anticonceptie-online.nl/help.htm

    Reageer
Reageer op: 1x pil vergeten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief