Paniekaanval,Hyperventilatie & Angst

  • #1

    Goeiedag beste lezers,
    ik heb al 2 maanden veel last van paniek/angst en hyperventilatie.
    ik neem weleens een oxazepam 10mg overdag of savonds als het bijna niet gaat en voor het slapen neem ik lorazepam 1 mg.
    maar gespreid over de dag heb ik best veel last van de aanvallen en ik heb gelezen dat fluoxetine weleens een goede oplossing zou kunnen zijn.
    zijn er hier mensen die er ervaring mee hebben??

    ik heb ook vaak last van lichamelijke klachten o.a
    * Klamme handen (soms de heledag door)
    * Trillen
    * Gespannen borstkas
    * Hartkloppingen ( ik denk vaak last te hebben van hartklachten)

    ik ben net begonnen met gesprekken bij een psycholoog maar ik vind het nog niet genoeg omdat ik wel elke dag last heb van vervelende aanvallen en angstgevoelens!

    Reageer
    #2

    Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden, zorg dat je lichaam gezond wordt, dan wordt je geest ook weer gezond.

    Groetjes

    Reageer
    #3

    De lichamelijk klachten die je beschrijft zijn een gevolg van de hyperventilatie. Hier zul je dan dus vanaf moeten. Daar zou je zelf veel aan kunnen doen d.m.v. ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen. Je kunt ze vinden op:
    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    Medicijnen kunnen helpen bij het onderdrukken van de klachten, maar het probleem gaat er niet van weg.

    Reageer
    #4

    Hey

    Ik begrijp je helemaal! Ik heb ook last van chronische hyperventilatie en heb alle mogelijke klachten gehad, ik had/heb last van chronische stress door omstandigheden. Daar werk ik nu aan door te praten, gewoon met mijn ouders want ik hield vroeger alles voor mezelf. Ik kreeg ook een kalmeringsmiddel voorgeschreven maar dat wou ik niet gebruiken omdat ik niet afhankelijk wil zijn van medicijnen, het enige wat ik neem is emconcor 1,25mg (lage dosis maar ik reageer snel en sterk op medicatie) dit houdt mijn hartslag laag want die was 130, ik merk ook dat de druk en spanningen op mijn borst minder zijn doordat ik dit neem. Voor de rest neem ik soms eens passiebloem voor het slapen gaan. Ik heb er goed mee leren leven. Er zijn nog momenten dat ik mij heel onrustig voel en wil gaan overademen en dat mijn hartslag nog eens hoog gaat maar dan lig ik even op mijn rug en doe ik aan buikademhaling en zeg ik tegen mezelf 'het is niet erg, gewoon weer de stress, ontspan u' . Ik heb geen lichamelijke onderzoeken gehad ook al dacht ik heel vaak dat ik iets aan mijn hart of longen had, de huisdokter zei 'alles klinkt goed, je bent 19, de kans da er iets met je hart is is heel klein'. Alles komt goed, je moet het leren aanvaarden maar natuurlijk niet negeren ๐Ÿ™‚

    Reageer
Reageer op: Paniekaanval,Hyperventilatie & Angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief