Bijwerkingen xtc

  • #1

    Hoi,

    Ik ben Pim en ben 21 jaar. Afgelopen zondag ben ik naar een technofestival geweest en heb daar steeds per kwartje vanaf 18:00 tot 22:00 in totaal 1 xtc-pil van ongeveer 175 mg op. Het ging de hele tijd perfect, tot ik op weg naar de afterparty moeite kreeg met ademhalen. Ademhalen deed pijn en ik had het idee niet genoeg lucht te krijgen. Op dat moment voelde het alsof er een gaatje in m'n luchtpijp zat, maar dit gevoel kwam waarschijnlijk vooral omdat ik me doemscenario's in mijn hoofd haalde. Om een uur of 1 begon ik ineens herhaaldelijk schokken te krijgen in mijn linkerhand, een soort stuiptrekkingen. Aangezien ik dit jaar voor het eerst te maken heb gekregen met een paniekaanval, werd ik hier erg bang van. Vooral omdat ik het idee had dat de xtc allang uitgewerkt was. Nu, twee dagen later, heb ik nog steeds soms een tintelend gevoel in mijn linkerhand en is mijn ademhaling nog niet helemaal normaal (wel beter). Denken jullie dat dit verschijnselen zijn om me zorgen over te maken of zit het vooral tussen mijn oren? Alvast heel erg bedankt voor de hulp!

    Pim

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je er verstandig aan doet om met de klachten naar de huisarts te gaan.
    Daarnaast denk ik dat je door de paniekaanval bent gaan hyperventileren.
    doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #3

    als ervaren gebruiker kan ik je vertellen dat het niet gek is dat je schokjes voelde en ademhalingsproblemen kreeg. Waarschijnlijk had je voor een poosje wat ademhalingsproblemen omdat je niet door hebt hoe veel energie je verbruikt in je lichaam. door xtc ga je namelijk veel bewegen en put je je lichaam onbewust uit. Je schrok waarschijnlijk van het feit dat je opeens even niet goed kon ademen, kreeg een paniek aanval en kon daardoor nog slechter ademen. Als het na 3 dagen nog steeds niet helemaal in orde voelt, zal ik er wel mee naar een dokter gaan.
    De schokjes kan ik niet perse verklaren, maar ik heb ze wel heel vaak gehad! En al mijn vrienden trouwens ook, op de meest rare plekken. Zou me er dus niet te veel zorgen om maken. Xtc is uiteraard niet goed voor je lichaam, maar ik denk niet dat je er permanente schade aan over houdt als je het verantwoord gebruikt. (niet elk weekend dus , minstens 3 maanden tussen elk gebruik.) Eet veel fruit en maak je niet te veel zorgen!

    Reageer
Reageer op: Bijwerkingen xtc


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief