Alcoholvergiftiging?

  • #1

    Afgelopen zomer heb ik zoveel gedronken dat ik die dag daarna 14 keer moest spugen en mij heel beroerd voelde. Elke keer als ik moest spugen voelde ik eerst een soort druk op mijn tong. Na de vakantie heb ik op een feestje 1 glas wijn gedronken en de hele avond en nacht heb ik gespuugd. Ben ik nu alergisch voor alcohol? Wat kan ik hier tegen doen? Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Je hoeft niet perse allergisch te zijn voor alcohol.

    [quote]Afgelopen zomer heb ik zoveel gedronken dat ik die dag daarna 14 keer moest spugen en mij heel beroerd voelde.[/quote] Dit is oorzaak en gevolg. Als je echt teveel drinkt zijn dat de gevolgen. Daar bij kan eten en het tijdstip van eten ook nog een rol spelen.

    Van een glas wijn kun je beroerd worden. Daar kunnen meerdere oorzaken voor zijn.

    Vaak is de kwaliteit van de drank, de temperatuur van de drank, je fysieke gesteldheid en voedsel een oorzaak. Niet goed eten vooraf of "foute" dingen tijdens of na het drinken.

    Daarnaast is er natuurlijk nog de optie dat je lichaam niet goed op drank of alcohol reageert. Je gal en galwegen kunnen daar bijvoorbeeld op reageren.

    Wat je ertegen kunt doen kun je zelf wel bedenken.
    Zorg dat je goed hebt gegeten voordat je gaat drinken. Eet na het drinken geen al te vet voedsel
    Als je erg moe of vermoeid bent hou dan rekening met een fikse kater the day after...drink niet overmatig..

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie.
    Voor die avond op vakantie, kon ik bijna een halve fles bacardi leegdrinken zonder ernistige gevolgen. Na die avond moet ik de hele nacht spugen van een wijntje. Mijn vriendinnen hadden nergens last van. Is dat niet vreemd?

    Reageer
    #4

    Nee. Eigenlijk niet...dat kan toch best wel eens een keer voorkomen.

    Reageer
Reageer op: Alcoholvergiftiging?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief