stoppen met blowen gevaar en hulp lijnen

  • #1

    hoi beste mensen ik heb al de berichtjes gelezen,daarin valt het me op dat mensen ze niet lezen enof dit niet doen om dat ze gewoon meteen hun verhaal willen plaatsen in de stress situatie waar men zich in verkeerd,vaak staat je antwoord eralbij,zo probeer een beetje rust te vinden en lees eerst wat de mensen zoal vroegen en beleven.

    wat ik eigenlijk mis is het volgende,voor sommige mensen is het niet goed om meteen bam te stoppen,neem van mij aan dat drugs drugs is en verslaving,een juk is een gevangenschap van je eigenwil,ja je hebt waarschijnlijk alle excuuses alklaarstaan waar het wel niet goed voor is,ja ja ik ken het,maar diep van binnen weet je wel beter,als jij je hart laat spreken zou je eerlijk zijn,en toegeven dat het geheel niet zo onschuldig is,hoevaak heb jij je vrienden belogen,je ouders je naaste leifde,als jij geen geld had en jij dus weet dat je zonder komt te zitten,hoe vlieg je dan niet de stress in en gaat de meest raare dingen doen,om aan je blow te komen,je gaat liegen je steelt geld,je jat om te verkopen zodat je geld hebt voor je blow,ooit aleens stil gestaan welk pijn verdriet je een ander daar mee toe brengt,je raakt de beste mensen om je heen kwijt ,zij die over blijven zijn dan ook vaak de mensen die al een verslaving hebben en bla bla bla.

    ik stop met de negatiefe dingen te typen,er zijn zoveel leugens in de wereld en verhalen op internet ja zelfs zover dat men zegt dat het niet verslavend is en zelfs medicinaal is ja een echt medicijn,vraag je dokter eens hoeveel medicijnen erzijn om jou te helpen,daar tegenover staat ook de keer punt van die zelfde medicijn,ja want het helpt je toch om rustig tezijn of in slaap te komen,hoeveel mensen zijn er wel niet die nu verslaafd zijn aan alerhande medicatie,die jou eigenlijk zouden moeten helpen.

    je weet toch....alles begint met plezier je feestjes met je vrienden het stappen,je hobby,s.
    iemand die verslaafd is zal altijd een excuus vinden om te feesten nou ja feest is het al niet meer,bvb als je verslaafd aan alcohol bent,dan is het bvb een groot feest als het ek/wk begint,heele buurten in feest stemming,je valt niet eens meer op tussen al die mensen die feest vieren,uitbundig word er gefeest als nederland wint,prima toch maar de deksel valt ze zwaar als er niks tevieren valt,ze reageeren het dan af op het nederlands elftal,op hun naaste geliefde,vaak zijn ze nog steeds teleurgesteld als men allang weer alles is opgeruimd en de mens weer hun dagelijkse dingen gaan doen,als je nu niet begrijpt wat ik bedoel,zal ik het zo zeggen ze feesten vor elk feestje,maar zet die zelfde mens eens neer bij een feestje en geef ze alleen cola ,je weet niet hoesnel ze weg zijn,voor hun is het geen feest zonder die verdoving,ja juist de verslaving en zo is het ook vaak met elke verslaving meestal ligt het aan gebeurtenisen,denk dan aan je kind zijn,je meest dierbaare kwijt raken je hebt dingen mee gemaakt die je nooit hebt verwerkt en dat is de valkuil van je verslaving.

    waarom zeg ik dit toch allemaal,nou gewoon om je bewust te maken waar het meestal aan ligt,je moet genezen van je open verdriet,die je verborgen wilt houden,ik ken mensen die nog liever ruzie maken met hun geliefde dan zich toe tegeven van het probleem,zo als dit jou bekend in de oren klinkt zou je eerst aan dat probleem moeten werken,want de kans is ook daarom zo groot om terug te vallen.

    Ook zeg ik dit omdat ik zo hoop dat het niet zover met je is,als jij iemand hebt om je heen die echt van je houd vraag hun dan eerst om hulp,met blowen kan dit zeer fijn zijn,zet de 1ste stap om je wiet aan hun tegeven en bouw het af,zonder dat jij weet hoeveel er steeds af gehaald word,dit afbouwen zorgt er voor dat je geleidelijk hersteld en vaak kun je gewoon je werk blijven doen zonder je ziek te melden,je zult zien dat het veel beter voor je is vooral op jongere leeftijd,ik hoef je niet te zege dat liefde goed voor je is,en welke kracht daarin verschuild zit.

    ik ben zelfs nu 48jaar niemand hoeft me nog wat wijs te maken als het om drugs gaat en welke vorm van verslaving dan ook.

    ik heb zelfs jaren wiet gerookt en met vrienden om gegaan die overal aan verslaafd zijn,ik dank zelfs jesus/god ervoor dat ik erzo goed vanaf kom.

    nu zeg ik dit zo omdat ik zie dat er zo veel leugens bestaan die jou misleiden,en denk nou niet dat ik niks mankeer want ik heb zeker mijn gebreken.

    neen het leven gaat niet over rozen en mijn probleemen zijn ontstaan door anderen mensen,zo ik ken de pijn als geen ander,ik ben slachtoffer van incest/ritueelmisbruik,en ben af gekeurd voor werk daar ik door die dingen dis heb ontwikeld en ass heb,dat zijn de termen voor mijn geestelijkheid zeg maar,je zult zelfs ff moeten googlen wat dat is anders word mijn verhaal wel erg lang.

    afijn kort gezegd er is geen excuus ook niet voor mij al heb ik er totaal geen schuld aan,gooi die juk van je af bevrijd je zelfs voor je tever heen bent mijn betoog is daarom ook voor de jongeren,die nu zovaak de onschuld mee krijgen van hun vrienden die zeggen dat het blowen niet verslavend is,maar als deze zelde mensen in hun hart kijken weten ze wel beter,geloof de leugen niet hou vast aan je toekomst ga weg van hun die niet veranderen willen ter bescherming van je zelfs.

    zo en nu stop ik met mijn type leters om jou te raken,zij die ogen hebben kijken ermee gr sela

    Reageer
    #2

    Hoi Sela,
    heb je nu medicijnen of een goede traumaverwerker? Mijn vraag is ook hoeveel hoofdpijn en nachtmerries heb je gehad bij het stoppen? ik ben nu 44 en al 10 jaar bezig met stoppen. het gaat de goede kant op, het langst wat me echter gelukt is, is 6 weken. Er is telkens wel een trigger. Soms denk ik, ik ben autistisch of toch te ver beschadigd door ptss. Nu weer 15 dagen op weg, maar moet het nut van stoppen, blijven zoeken in spelonken van dit nutteloze leven.
    Enig advies?

    Reageer
    #3

    Sorry Sela,

    Hier moet ik even op reageren, want je bent wel erg badinerend bezig.

    Ben zelf hart patiente met steeds een hele hoge bloeddruk en daardoor ook veel problemen met in slapen.

    Ik rook iedere dag 3 jointjes om mijn bloeddruk laag te houden en voor het naar bed gaan nog 1 en ik slaap binnen 5 minuten in om 's morgens om 8 uur verkwikt weer wakker te worden. In 2005 mijn eerste hart infarct en via via met drugs begonnen en tot nu toe geen hart infarct meer gehad, terwijl ik er 3 gehad heb in 2005.

    Mijn cardioloog vind het heel apart en hij zei zelfs dat het gewoon vrij gegeven moet worden, want hoort van collega in de reumatologie ook dat zijn patienten het ook gebruiken en bijna geen pijn meer hebben. Wat voor kwaad kan het?

    De medicijn maffia nog rijker maken met hun ECHTE drugs?

    Reageer
    #4

    Michael
    Ik ben 35 en ben drie weken geleden na 21 jaar blowen ineens gestopt met blowen door de komst van ritalin voor mijn add in mijn leven. Blowen was voor mij puur zelfmedicatie achteraf gezien.

    De bijwerkingen zijn enorm:
    - Dagenlang wakker zijn
    - De uurtjes die ik slaap heb ik continu levensechte nachtmerries
    - Doorweekt wakker worden
    - Agressief en zeer prikkelbaar zijn.
    - Hoofdpijn

    Zonet nog heb ik mijn buren wakker geschreeuwd tijdens mijn heftigste levensechte nachtmerrie ooit.

    Ik wil echt nooit meer blowen om deze tijd nooit meer mee te hoeven maken.

    Volgende week krijg ik hulp van de verslavingszorg om aan mijn nieuwe pas begonnen leven te wennen.

    Het voelt alsof ik ben ontwaakt uit een droom van 21 jaar en dat is behoorlijk heftig de wereld ziet er ineens anders uit terwijl ik 35 jaar oud ben niemand kent me meer terug en ikzelf ook niet.

    Ik schrijf dit om even te kunnen bekomen van mijn nachtmerrie net. Misschien kan ik anderen zo motiveren om per direct te stoppen met die rotzooi !!!

    Groeten Michael

    Reageer
Reageer op: stoppen met blowen gevaar en hulp lijnen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief