Pijn in rechterknie

  • #1

    Hallo,ik ben hier nieuw, en ik ben 15 jaar

    Mijn knie, deze doet erg zeer, hoe dit komt weet ik niet.Mijn knie doet zelfs zeer als ik zit(zoals nu) en als ik er kracht op geef(zelfs als ik fiets).De pijn zit vooral aan de buiten/zijkant en midden van de knie,helemaal strekken en buigen gaat wel, maar doet wel zeer.Ook als ik loop ''knakt'' ie zeg maar hele tijd en ,als ik in bed leg word me knie helemaal warm.Ik moet wel zeggen dat ik bij stijldansen een draaitje in de cha cha heb waarbij je been moet laten staan en dan draaien op dat been(ja snappen jullie het nog) missschien dat ik die draai verkeerd heb gedaan en er misschien iets is gescheurd?(meniscus?) Als dit zou zijn moet je dan worden geopereerd?
    Iemand enig idee wat dit anders zou kunnen zijn? Of herkent iemand hier zich in ?

    Afgelopen vrijdag naar de fysio voor het eerst geweest.Ze denkt dat de pijn in me knie uit me voet komt(geloof er niks van eerlijk gezegd)
    Zij ging overleggen met de andere fysiotherapeut,want ze wist eigenlijk niet wat ze moest doen, mij oefentherapie geven of afwachten hoe het met zooltjes gaat.Dus ik heb er de volste vertrouwen in (uhum uhum eigenlijk niet dus...)

    Normaal zeur ik helemaal niet over pijn, maar de laatste tijd doet me knie zo'n zeer, dat het nu vervelend begint te worden,en overbelast lijkt me een beetje raar met 2 x in de week gym en
    2 x in de week stijldansenof niet?

    Hoop dat jullie me een beetje kunnen helpen..

    Groetjes

    Ilona

    Reageer
    #2

    Jouw tweede vraag beantwoorden is eigenlijk heel erg eenvoudig.

    Het lichaam geeft zelf heel nauwkeurig aan wat het kan en wat het niet kan. Pijn is hierbij het signaal dat je zou moeten wijzen op de grens van wat mogelijk is. En zeker als doorgaan dan een reactie geeft in de vorm van zwelling en roodheid, dan is de grens duidelijk overschreden.

    Vreemd dat er zo moeilijk wordt gedaan over een eventuele diagnose want eerlijk gezegd lijkt het er duidelijk op te wijzen dat je een scheurtje in je meniscus hebt, en dat lossen meniscus deeltjes door de knie zweven en bij het bewegen tussen de gewrichtsvlakken komt: 'knak'.

    Rust nemen, naar de huisarts gaan voor een diagnose, en eventueel een kijkoperatie door de orthopedisch chirurg.

    Reageer
    #4

    Dankjewel voor je reactie kick,ik ga er zsm mee naar de huisarts, ik probeer wel rust te houden, ik mag ook bij gym gewoon gaan zitten enzo. Maar wat is het herstel van een kijkoperatie?
    Op google kan ik alleen vinden over de kijkoperatie, maar over het herstel?

    Anoniem bedankt voor de links..

    Reageer
    #5

    Volgens mij staan er in de links hierboven duidelijke filmpjes met uitleg over een arthroscopie.

    Een kijkoperatie, of arthroscopie in de knie is in eerste instantie diagnostisch om met zekerheid vast te stellen wat er in de knie aan de hand is.

    Heel vaak wordt er direct een therapeutische arthroscopie uitgevoerd waarbij de losliggende meniscusdelen worden verwijderd.

    Bekijk die filmpjes, dan begrijp je het vast beter.

    Reageer
    #6
    Reageer
    #7

    Okeee dankjewel, heb ze inmiddels bekeken(intressant best wel.) Snap het nu.

    O ik ben niet ingelogd.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Pijn in rechterknie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief