Last van me knie

  • #1

    [i]sinds ik een ongelukje met turnen heb gehad zo'n drie maanden geleden heb ik ontzettend last van me knie. Ik ben bij verschillende artsen geweest en allemaal roepen ze iets anders. Nu, afgelopen week, zijn ze tot de conclusie gekomen dat het waarschijnlijk toch mijn meniscus is. Wat gaan ze er nu mee doen bij de fysio en wat staat mij verder te wachten?

    Bij voorbaat dank[/i]

    Reageer
    #3

    De menisci (je hebt er twee. één meniscus, twee -sci) zijn halve kraakbeenringen die aan beide kanten, zowel voor het bovenbeen als voor het onderbeen een kom vormen waarin de ronde botuiteinden mooi kunnen bewegen (zie: http://www.youtube.com/watch?v=0mrWV5tsy-o&NR=1). Als de meniscus licht beschadigd is, hoeft er niet geopereerd te worden maar kun je met oefeningen die de spieren rond de knie versterken van je vervelende klachten afkomen. De fysiotherapeut kan je de beste oefeningen geven om het beste resultaat te halen zonder operatie. Om de spieren eromheen te versterken dus, vang je de lichte verzwakking van de licht beschadigde meniscus op.

    Reageer
    #4

    Oké, maar hoelang gaat dat ongeveer duren voor ik weer mag sporten?

    Reageer
    #5

    Je kunt wel rekening houden met 6 weken oefeningen om de bovenbeenspieren te versterken, en dan kun je langzaam weer gaan sporten. Als je ongeduldig bent, is er kans op uitbreiding van de schade. In het algemeen geldt dat je weer kunt gaan sporten als de knie niet meer opzwelt en je spieren sterk genoeg zijn. Als je je hier aan houdt heb je een grote kans van slagen.

    Reageer
    #6

    Hij kraakt en knakt trouwens ook erg.. En het lijkt wel alsof het erger word sinds ik bij de fysio ben..

    Reageer
    #7

    Overleg even met de fysiotherapeut. het kan zijn dat er losgeraakte meniscus deeltjes tussen het scharnierende gewricht geraken, en dat hoor je als een knak als ze eruit schieten. De fyiotherapeut kan de ernst bepalen.

    Reageer
    #8

    is er ook nog een andere mogelijkheid dan mijn meniscus?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Krakende gewrichten kan in principe geen kwaad.

    [u]Kraken[/u] wordt meestal niet veroorzaakt door losse botjes zoals veel mensen denken maar door de wrijving tussen de kraakbeenvlakken tijdens de bewegingen. (let op de naam: kraakbeen!).

    In gewrichten zit een vloeistof die zorgt voor de smering van het gewricht. Normaal gesproken is deze vloeistof dikker waardoor het geluid van de krakende knie gedempt wordt.

    Bij irritatie en overbelasting van de knie wordt deze vloeistof dunner waardoor het krakende geluid beter geleidt en dus duidelijker hoorbaar is.

    [u]Knakken[/u] van gewrichten en in dit geval van de knie is meestal het gevolg van het wegschieten van een los zwevend deel van de meniscus dat tussen de gewrichtsovervlakken is geraakt.

    Reageer
    #10

    Bedankt voor de reactie's 🙂

    Reageer
Reageer op: Last van me knie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief