Muggen allergie?

  • #1

    Hoi ik ben Tara.

    Ik heb al heel mn leven last van erge reacties op muggenbulten. Ze worden heel dik rood en groot en er komt een blaasje op. als ik ar een paar heb( meestal een stuk of 20-30) ben ik sneller moe en varslappen mn spieren. moet ik hiermee naar de dokter? is er iets tegen?

    Reageer
    #2

    [i]Ik heb al heel mn leven last van erge reacties op muggenbulten. Ze worden heel dik rood en groot en er komt een blaasje op. als ik ar een paar heb( meestal een stuk of 20-30) ben ik sneller moe en varslappen mn spieren. moet ik hiermee naar de dokter? is er iets tegen?[/i]

    De doorsnede van de rode plek is rond de 4-5 cm en het blaasje is niet zo groot. bult is 1-2 cm verhoogd.

    Reageer
    #4

    Hoi Tara,

    Ik heb het zelfde als jij hebt. Ik ga naar bed, volgende dag sta ik op met stuk of 30 muggenbeten. Deze zijn pijnlijk, heel dik, rood, als je ernaast duwt wordt ie zeg maar geel ( van het gif). En alle plekken waar ze zitten zwellen zo erg op dat me hele huid stijf en strak gaat staan. Ik wordt ook moe en misselijk ervan.

    Maar je hoeft voor je klachten niet echt naar de dokter. Je zou je net zoals mij proberen te kunnen helpen met creme; Fucidin en Tablettjes: FexoFenadin oftewel Telfast. Ik zeg je eerlijk, ook dit werkt niet perfect maar in ieder geval beter dan maar blijven krabben.

    Reageer
    #5

    Ik heb van kinds af aan al een muggenallergie (ben inmiddels 28). Je kan het niet verzinnen of ik heb er al last van gehad.

    Tip van de dag: DEET 50%!

    Het wordt gebruikt in het leger, in de jungel etc. Ik ben echt nog nooit geprikt terwijl ik dit op had. Voordeel: het ruikt niet (geen geur). Helpt 8 - 10 uur lang. Nadeel: goed de handjes wassen na het smeren.

    Informeer wel goed vanaf welke leeftijd dit gebruikt mag worden. De grotere apotheken verkopen het.

    Reageer
    #6

    Hallo Tara,

    Krijg je ook meer bulten erbij gedurende de dag buiten de muggebulten om.

    Mijn zoontje wordt namelijk wakker met bulten en dan krijgt hij er gedurende de dag steeds meer bulten bij. Past dit bij een allergie?

    Ik hoor het graag.

    groeten Saskia

    Reageer
    #7

    Ja, dit lijkt inderdaad een overgevoeligheidsreactie te zijn. Of het zorgelijk is en extra aandacht behoeft vergt nadere bestudering van de uitgebreidere huidreacties. Ben je ermee bij de huisarts geweest? Kan het een gevolg zijn van maatregelen die je zelf genomen hebt? Heeft je zoontje nog andere ernstigere bijkomstige symptomen?

    Overgevoeligheid kent vele gradaties met een grote individuele variatie waarbij het zo niet eenvoudig is waar nu precies de grens ligt tussen onschuldig en wat wel zorgelijker is.

    Ik denk dat als het bij je zoon nu allemaal wel meevalt dat het verstandig is de volgen hoe deze reactie op muggensteken zich in de loop van de tijd ontwikkelen. Vaak zal het lichaam zich er zelf tegen leren wapenen door de afweer tegen het muggengif beter te organiseren zodat de klachten mogelijk zelf helemaal vanzelf kunnen verdwijnen.

    Als je je wel zorgen maakt, ga dan even naar de huisarts, het liefst als hij symptomen heeft zodat de huisarts kan beoordelen wat de ernst van de situatie is. Een goede foto en een duidelijk en objectief verslag of beschrijving kan ook informatief zijn voor de huisarts.

    Anderen nog toevoegingen...?

    Reageer
    #8

    hallo

    je kunt bij de dokter pilltjes krijgen en geloof ook bij de drogist of aphoteek en je moet goed koelen ik heb het sinds vorige week dat ik gigantische bulten krijg en dat dan m`n voet en nu m`n arm helemaal opgezwollen raakt
    hoop dat je hier wat aan hebt.

    groetjes karin

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als je wakker wordt met muggenbulten...

    Gebruik dan een geimpregneerde klamboe! Werkt bij mij ook erg goed en dat slaapt een stuk rustiger

    Verder heb ik voor elk raam/deur een hor gemaakt.
    Als ik niet onder de klamboe lig gebruikt ik DEED. De sterkste die ik kan vinden.
    Op de verpakking staat dat het 8 uur werkt, maar na 5 uur wordt ik weer gestoken.
    Ik slik ook de hele zomer anti-histamine tabletjes (zoals allerfree of ik vraag het bij de huisarts)
    als ik dan gestoken wordt is de reactie niet zo heftig en de jeuk wat minder.

    Verder heb ik veel andere dingen geprobeerd, maar niets werkt voor mij goed genoeg. Ik heb ook altijd een geurverstuiver met eucaliptus op de slaapkamer (vinden ze niet zo lekker).

    Groetjes!

    Reageer
    #10

    Hoi Tara

    Ja echt wel ik krijg er altijd spuiten voor, juist omdat ze bang zijn dat het in je lyfklieren komt.
    Ik koop ook altijd een goed middel waar ze in de tropen de muggen mee bestrijden en als ik naar buiten ga spuit ik dat op heel mijn lichaam.

    Succes er mee.

    Groet Flevohof

    Reageer
    #11

    DEET Helpt ook niet perfect. Ik smeer mijn hele lichaam in maar nog steeds zit ik eronder!!

    Reageer
    #12

    Ik heb heftige reacties gehad op muggensteken. Extreme zwellingen (doorsnee 20 cm. en meer), ontstekingen (antibiotica nodig), i.v.m. zwellingen op voet, op onderbeen niet mogen lopen, enz. Maar heb nu een heel simpel middel ontdekt: ui.
    Zodra ik merk dat ik gestoken ben, meteen een doorgesneden ui over de muggenbeet strijken, wel diverse keren herhalen (dan wel een schijfje van de ui afsnijden, opdat het vochtige uienoppervlak over de muggensteek gestreken kan worden). Werkt ook prima bij bijen- en wespensteken.

    Reageer
    #13

    Als kind heb ik er ook jarenlang last van gehad. Ben nu 24 en ben er redelijk overheen gegroeid. Heel af en toe steekt het nog de kop op.
    Wat bij mij goed preventief werkt is DEET. Onder de merknaam Muggenmelk is ook een gel verkrijgbaar met DEET erin die 12 uur werkt. Deze is dus sterker dan de gebruikelijker roller of spray.
    Daarnaast: zodra ik merk dat ik gestoken ben of word, gaat er onmiddelijk Afterbite op de beet. Hier zit ammoniak in (is in stick verkrijgbaar bij de drogist) en dat neutraliseert het gif meteen. Dit werkt echter alleen als het gaatje/de beet nog open is dus je moet er wel snel bij zijn.

    Verder ben ik er ook achter gekomen dat ik allergisch ben voor het meest gebruikte middel bij muggenbeten, namelijk Azaron. Dit maakte bij mij dat de bulten [i]juist[/i] gingen ontsteken en erger gingen jeuken. Als vervanger gebruik ik Nestosyl. Het duurt wat langer voordat het begint te werken, maar de werking houdt daarna wel veel langer aan. Daarnaast bevat het ook zink wat de huid helpt sneller te herstellen.

    Overigens heb ik jarenlang terfenadine geslikt zodra ik een erg heftige reactie kreeg. Dit werkte geniaal maar helaas is het bijna niet meer te verkrijgen. Met andere antihistaminica heb ik geen goede ervaringen... ze doen vaak veel te weinig! Gelukkig wil mijn huisarts nog steeds wel terfenadine voorschrijven, maar ik weet niet of dat voor iedereen hier geldt.

    Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

    Reageer
    #14

    Dank je voor je reactie. Fijn als mensen met ervaring laten weten hoe het hen bevalt. Ik hoop ook dat anderen dit lezen.

    Reageer
    #15

    Hoi, hier dezelfde Anoniem als hiervoor...

    Was ik nog vergeten te melden: in de tijd dat je wacht op werking van antihistamine/smeerseltjes/wat dan ook...

    KOELEN! Dat kan al met een goed koudgespoelde washand of handdoek, dan wel zodra het te warm wordt weer koudspoelen. Of een voorraadje aanleggen in de koelkast! Iets uit de vriezer kan natuurlijk ook (coldpack, koelelement of een zak bevroren groenten). Let er bij spullen uit de vriezer wel op dat je deze NOOIT direct op je huid legt maar leg er bijvoorbeeld een dubbelgevouwen theedoek tussen. Anders krijg je last van bevriezingsverschijnselen.
    Het koelen van de plek gaat ten eerste de zwelling wat tegen en het verdooft je huid waardoor het minder jeukt. Heb je nou meerdere plekken over je hele lichaam dan zijn koude washandjes wat onhandig: ga dan een paar keer per dag onder een koude douche staan, dit kan ook enorm schelen. Kijk daarna wel uit met afdrogen: deppen, niet wrijven, want anders begint de jeuk en vooral de pijn weer van voor af aan.

    Wat ik ook heb gemerkt is dat het scheelt om je niet te wassen met zwaar ruikende douchegels etc en zeker geen parfum te gebruiken. Ik weet niet of het wetenschappelijk waar is, maar de muggen komen dan wel minder hard op me af.

    Enne... 's avonds voordat je gaat slapen: slaapkamerdeur dicht, tochtrol/handdoek onder de deur, hor voor het raam, en een halfuurtje met de vliegenmepper of een handdoek een 'mepronde' houden door je slaapkamer. Vergeet vooral ook niet de gordijnen uit te kloppen. Je haalt niet alle muggen weg maar wel een groot deel dus dan word je 's ochtends met maar 3 bultjes wakker ipv 30!

    Nou ik ben door mijn tips heen, hopelijk hebben mensen er wat aan en ik wens iedereen een mugvrije zomer (wishful thinking, ik weet het 😉 )

    Reageer
Reageer op: Muggen allergie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief