pijn in de maagstreek, opboeren en braken

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een meisje van 18 jaar oud. Sinds 1,5 jaar heb ik last van mijn maag. Meestal in de avond en ´s nachts, soms zo erg dat ik alleen nog maar moet boeren en zoveel pijn dat ik er niet van kan slapen. De pijn komt uit de maagstreek en is zo heftig dat het kan doortrekken/stralen (hoe zeg je dat?) naar mijn schouders en rug. Als ik dan soms op mijn buik ga liggen moet ik overgeven, maar soms stop ik ook een vinger in mijn keel, aangezien overgeven een opluchting is (er komt ontzettend veel lucht mee). Het gevoel in de maag is NIET een misselijk gevoel. Met dat overgeven komt er vooral heel veel lucht uit, en sinds een half jaar ook mini rode vlekjes in slijm, waarschijnlijk bloed? Als ik overgeef heb ik het idee dat het snijdt in mijn keel en dat de bloed vlekjes zijn, maar ik dat lijkt me onwaarschijnlijk. Dit is erg vervelend want hierdoor krijg ik veel slaaptekort en kan ik minder goed functioneren overdag.

    Ik ben al vier keer bij de dokter geweest, die dan aan mijn buik ging voelen (daarna werd de misselijkheid langdurig erger). De dokter kan niks vaststellen en wijst mij niet door naar een specialist. Ik ben er inmiddels aardig zat van aangezien het een beetje vastloopt. Ze vertelt mij telkens dat ik meer moet relaxen (dit zegt ze bijna bij elk kwaaltje). Maar ik denk zelf dat het niet stress gerelateerd is aangezien het is begonnen in de zomervakantie. Ik denk zelf eerder dat het voedsel gerelateerd is of dat er écht iets mis is met mijn maag.

    Tot slot ben ik nooit een meisje geweest die snel at. Ik eet over het algemeen vrij gezond, voor een student drink ik heel weinig - mijn maag reageert ook niet geweldig op alcohol (niet in de vorm van overgeven). Ik rook af en toe en ik gebruikt af en toe xtc. Ik drink geen koffie, nauwelijks frisdrank.

    Reageer
    #2

    Je zult toch terug moeten naar de huisarts. Maak aan de huisarts duidelijk dat je het nu lang genoeg vindt en een verwijzing wil voor de MDL arts.

    Reageer
    #3

    Hoi, ik herken dit. Het voelt alsof mijn maag is opgeblazen als een ballon, alsof er een steen op mijn maag ligt. Afgelopen week is duidelijk geworden dat ik een grote galsteen heb.
    Zou er op staan dat je huisarts je eens verwijst voor foto's en bloedonderzoek.

    Reageer
Reageer op: pijn in de maagstreek, opboeren en braken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief