Wat gebeurt er met de vrouw in de overgang?

Wat gebeurt er met de vrouw in de overgang?

Er wordt zo vaak gesproken over iemand in de overgang. Wat is de overgang en hoe heeft dat betrekking tot de vrouw die het ervaart. In het leven van zowel de vrouw als de man, komt er een tijd dat we achter de spreekwoordelijke geraniums gaan zitten. Gelukkig is dit tegenwoordig spreekwoordelijk, want na een bepaalde periode in ons leven, komt er een tijd dat we vitaler dan ooit worden.

Daarnaast merken veel mensen in deze periode van hun leven dat ze wat emotioneler worden. Dit heeft er allemaal mee te maken. Bij de man stopt het aanmaken van reproductie vocht en bij de vrouw zal haar maandelijkse dingetje langzaam aan stoppen. Na de laatste keer begint bij haar de menopauze en is ze officieel begonnen aan de overgang. Dit zal even wennen zijn voor haar en zoals bij alles in het leven, al het goede, heeft ook zijn negatieve kant.

Is dit een slecht iets?

Nee juist niet. Nu de vrouw in de overgang zit, is ze levendiger als ooit, wil veel meer ondernemen en de maandelijkse “problemen” zijn van de gedachten gang af. Juist nu is het tijd voor de leuke dingen die je nooit kon omdat je aan jezelf en je natuurlijke taak vast zat. De kinderen (waar van toepassing) zijn het huis uit in de meeste gevallen en de rust is wedergekeerd in het spreekwoordelijke kippenhok. Eens per week komen de kleinkinderen op visite of je neemt ze mee een park in voor wat speelplezier, maar meer dan dat aan familie bezigheid heb je niet meer. Alle tijd voor jezelf.

Nadelen van de overgang

In sommige gevallen heeft de vrouw wat meer moeite met de fase van haar leven, waarin ze aan in gekomen en heeft ze wat meer aandacht nodig van vriendinnen of de partner. Ze kan wat meer gaan eisen of wordt wat sneller emotioneel, als ze het ergens niet mee eens is. Met de juiste dosis liefde en gevoeligheid van de partner is het makkelijk aanpassen, maar voor sommige, wat meer lichamelijke klachten, is het raadzaam te gaan kijken naar wat supplementen die het leven van de vrouw wat aangenamer maakt.

Soms is een te kort aan vitamines de oorzaak van de emoties zoals hierboven beschreven. Er zijn voldoende winkels, zoals Wellvita.nl, die een ruim assortiment aan gezonde toevoegingen hebben, die de overgang wat draaglijker maken.

De meest voorkomende uitdaging onder dames in de overgang, is droge slijmvliezen. Waar dit voor vele geen probleem oplevert, is dat het niet beperkt tot alleen de mondholtes, maar ook de andere holtes kunnen droog aan gaan voelen, wat niet altijd als fijn ervaren kan worden. Droge slijmvliezen zitten overal waar vochtproductie een noodzaak is om het lichaam als normaal te laten functioneren. De vrouw zal de behoefte krijgen om zich nog meer te gaan verzorgen dan dat ze al deed, omdat ze een droog gevoel ervaart.

Wat zit er dan in een product dat droge slijmvliezen voorkomt?

In menig product vind je veel Vitamine A. In sommige komt er ook nog lijnzaadolie in voor en samen maakt dat een goed supplement om een dagelijkse dosering in te nemen in pil of tablet vorm.
Vitamine A is al een dagelijkse must en komt veel voor in de schijf van 5 in melkproducten, ei, vlees en boter. Een positieve bijwerking is dat het niet alleen de perfecte oplossing bied voor droge slijmvliezen, maar ook nog eens een gezondere huid geeft, een betere opbouw van cellen in de luchtpijp, dus betere ademhaling en een algeheel gezondere kleur van de huid. De lijnzaadolie heeft voor 60% omega 3 vetten in zich. Dit zorgt ervoor dat er alleen door dit product al een gezonde bijdrage geleverd wordt aan je lichaam.

Conclusie

Een vrouw hoeft niet bij de pakken neer te gaan zitten als er een lichaams- verandering plaatsvindt. Net als een rups, veranderd deze ook in een prachtige vlinder na een tijdje rups geweest te zijn. Dit ook met de vrouw, alleen soms is het moeilijk toe te geven dat ze wat extra’s nodig heeft, waar we niet alleen over liefde en een knuffel spreken. Voor vele begint het avontuur nu pas.

 

-Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief