Hoe voorkom ik de hinder van een slechte adem?

Hoe voorkom ik de hinder van een slechte adem?

Een slechte adem hebben is een kwaaltje die iedereen per direct weg zou willen toveren. Je zult soms even vluchtig je hand voor je mond houden en er even in zuchten om je adem te checken. De kans is aanwezig dat je dan een onprettige geur ruikt. Het simpelste wat je kunt doen als tijdelijke oplossing, is een pepermuntje of kauwgom innemen.

Nu je iedere dag een mondmasker draagt zal je de onprettige geur ongetwijfeld langer en sterker ruiken. Daarom is het veel effectiever om het probleem voorgoed op te lossen. Zowel voor je eigen neus, als de gezondheid van je mond. Je zult je vast afvragen hoe je dit kunt doen.

Voorkom een droge mond

Speeksel in de mond is een belangrijke toevoeging en zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn. Speeksel dient bijvoorbeeld als beschermlaag voor weefsels, beschermt het gebit tegen schuring en verwijdert bacteriën. De verwijdering van bacteriën zorgt voor een frisse adem. Helaas is dit niet bij iedereen een natuurlijk proces.

Wanneer je geen of weinig speekselvorming hebt in de mond, hebben GUM, Dentaid en BioXtra hebben middelen zoals tandpasta, gel, spray en mondspoeling. Belangrijke ingrediënten zijn enzymen, moisturizers, fluoride en xylitol. De middelen helpen mee met het op gang te zetten van de speekselvorming.

Tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel

Met tandenpoetsen begin en eindig je de dag. Er is geen betere manier om dit te doen dan met een elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel maakt namelijk een hoog aantal poetsbewegingen, die jij niet kunt maken met een handtandenborstel. Door deze poetskracht hebben bacteriën minder ruimte om te blijven zitten op je gebit.

Vervang tijdig je opzetborstel

Door je tanden te poetsen met een elektrische tandenborstel, maak je automatisch ook gebruik van een opzetborstel. De borstelharen op de borstelkop verwijderen alle bacteriën van je gebit. Deze bacteriën blijven tijdelijk op je opzetborstel en elektrische tandenborstel zitten, tot je deze goed afspoelt en afdroogt.

Na 3 maanden zullen de borstelharen verslijten, waardoor de bacteriën niet meer weg te poetsen zijn. Daarom is het belangrijk om je opzetborstel tijdig te vervangen voor een nieuw exemplaar.

Vergeet de tong niet te reinigen

Alhoewel je gebit flink wat te verduren heeft tijdens het verwerken en vermalen van je voeding, heeft je tong de naweeën hier ook van. De bacteriën van deze voeding blijven merendeels op de tong kleven. Je kunt een tongschraper gebruiken om de tong te ontdoen van opgehoopte bacteriën.

Het enige wat je hoeft te doen is je tong deels uitsteken en de schraper over de tong heen halen. Er zit nog een voordeel aan vast: de witte aanslag op je tong zal langzaam maar zeker verdwijnen!

– Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief