Zo voorkom je nare blessures tijdens het wandelen

Zo voorkom je nare blessures tijdens het wandelen

De zomervakantie ligt op de loer voor velen. Bij uitstek dé tijd om te genieten van de zon en lange wandeltochten in de natuur. Maar juist met lange wandeltochten heb je kans op nare blessures. Een van de manieren die dit kunnen voorkomen, is het dragen van goede kwaliteit A-wandelschoenen heren.

Kies de juiste wandelschoenen

Draag schoenen die geschikt zijn voor jouw voeten. Verkeerde schoenen dragen is namelijk een van de grootste oorzaken waardoor je een blessure kunt oplopen. Zo dienen schoenen steun te geven aan, onder andere, je enkels. Zolen dragen ook bij aan een stevige en kwalitatieve wandelschoen. Vooral mensen met een afwijking in de stand van de voeten moeten hier goed op letten. Daarnaast moet je er goed op letten of je schoenen en de zolen niet versleten zijn. Doorlopen op versleten zolen zorgt er namelijk alleen maar voor dat de kans op een blessure dichterbij komt.

Bouw het rustig op

Mocht je net beginnen met wandelen of in een mindere fysieke staat zijn, is het belangrijk om rustig aan te beginnen, ook al is de verleiding groot om direct te beginnen met langere afstanden. Je benen en voeten moeten namelijk rustig kunnen wennen aan al die keren dat je jouw lichaamsgewicht afzet en opvangt. We raden je daarom aan om eens te testen hoe een half uurtje lopen je afgaat. Gaat dit goed? Dan bouw je dit steeds met een minuutje of 5 uit. Ook het tempo waarop je loopt kun je het beste eens een keer meten. Ook hierbij geldt, bouw dit rustig en gestructureerd op. Op deze manier kunnen je spieren, pezen en gewrichten wennen aan de belasting en intensiteit.

Luister naar je lichaam

Het herstel van een gewricht of pees blessure duurt vaak erg lang en is erg frustrerend. Daarom is het van belang om goed te luisteren naar je lichaam. Voel je tijdens het opbouwen van de wandeltochten pijntjes, ook al zijn ze nog maar zo licht? Neem dit dan serieus en neem rust totdat je deze klachten niet meer voelt of raadpleeg een dokter of fysio. Loop je namelijk langer door met deze klachten, dan sluipt een blessure erin en dat wil je voorkomen.

Kies de juiste kleding

Draag kleding die niet te strak zit en die je beschermt tegen de warmte. Zo is het verstandig om voor luchtige kleding te kiezen van ademend materiaal. Op die manier raak je de warmte namelijk het beste kwijt. Kleding van Royal Robbins is ontworpen voor liefhebbers van het buitenleven. Daardoor zit je met dit merk altijd goed als het gaat om kwalitatieve kleding en schoeisel voor lange wandeltochten!

 

– Partnercontent –

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief