Diëten of een gezonde levensstijl

Column door Asja Tsachigova

Diëten sluiten vaak bepaalde voedingsgroepen uit of beperken de inname van calorieën. Natuurlijk val je af als je weinig eet of bepaalde dingen laat staan, maar het is slecht voor je gezondheid.

Je lichaam heeft alle voedingsstoffen nodig zoals eiwitten, koolhydraten en vetten, anders raakt het uit balans. Met als gevolg een vertraagde stofwisseling, een ontregelde schildklier, een verstoorde hormoonhuishouding, eetbuien of een slechte spijsvertering met als gevolg constipatie, buikpijn, oprispingen en flatulentie. Deze klachten brengen vaak weer andere klachten met zich mee en zo kom je in een negatieve vicieuze cirkel terecht.


De enige manier om voor altijd af te rekenen met overgewicht en tegelijkertijd je gezondheid te verbeteren, is het aannemen van een gezonde levensstijl. De Levensstijl Methode biedt deze oplossing omdat ze zich op de kern oftewel de oorzaak van het probleem richt, namelijk het herstellen van de spijsvertering en de stofwisseling. En dat zorgt ervoor dat je lichaam zelf in staat is om overgewicht en gezondheidskwaaltjes te bestrijden. Ontspanning en beweging spelen hierbij ook een belangrijke rol. Met De Levensstijl Methode pak je de oorzaak dus aan en niet het gevolg. En omdat het geen dieet is, maar een gezonde aanpassing van je leefpatroon, is de methode geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of conditie. Wees zuinig op jezelf. Het kost helemaal niet veel tijd en moeite om gezond te leven en af te vallen. En je hebt er een leven lang plezier van.

Misschien kunnen de volgende ervaringen van mensen jou inspireren om voor een gezonde levensstijl te kiezen.

Monique van Doorn: “Ik geloofde niet meer in diëten maar heb toch de laatste poging gewaagd en binnen 7 weken van maat 42 naar 38 gegaan… en ik voel mij beter! Het was in de zomer van 2011 toen ik door mijn favoriete boekhandel ronddwaalde. Een paar weken daarvoor had ik een grote boodschappentas vol dieetboeken weggebracht naar de tweedehands boekenwinkel en mezelf plechtig beloofd dat ik nooit meer een boek over diëten zou kopen. Al ruim twee jaar lang probeerde ik met allerlei diëten af te vallen, maar niets hielp. Een paar jaar daarvoor, in 2007, ben ik 30 kilo afgevallen. Met een heel streng dieet dat voornamelijk uit eiwitten bestond. Koolhydraten waren verboden. En alsof dat nog niet genoeg was moest ik me precies houden aan voorgeschreven hoeveelheden. Dus al het eten moest worden afgewogen. In een klein half jaar tijd verloor ik 30 kilo en was ik in plaats van 90 een slanke den van 60 kilo. Nadat ik met het dieet was gestopt, en de ‘verboden’ voedingsmiddelen weer in mijn eetpatroon had opgenomen, kwamen de kilo’s terug. Uiteindelijk zat ik deze zomer weer bijna op mijn gewicht van voor het dieet. Wát ik ook in de tussentijd aan verschillende diëten geprobeerd heb. En wat nog erger was, mijn darmen en stoelgang zijn sinds die tijd totaal van slag. Heel snel afvallen lijkt misschien heel verleidelijk. Maar de lichamelijke schade die je er van kunt oplopen, zoals mijn darmklachten, zijn het mij niet meer waard. Bovendien zijn dit soort extreme diëten op de lange duur niet vol te houden en val je terug.”

Angela Peterman: “Begin juni, op vakantie in Turkije, las ik in het meegenomen tijdschrift een artikeltje over De Levensstijl Methode van Asja. Dit artikel sprak mij zeer aan en het leek mij fantastisch om alleen door goed en gezond te eten, te bewegen en te ontspannen van mijn lichamelijke kwalen verlost te kunnen worden én daarbij ook nog eens zou kunnen afvallen. Bij thuiskomst meteen het boek besteld. Inmiddels zijn we 3 1/2 maand verder. Ik ben 16 kilo afgevallen en voel mij stukken energieker. Ik wist niet dat ik op deze manier zo van eten zou kunnen genieten. Het is alsof mijn smaak vele malen beter geworden is. Wij eten veel bewuster. Het niet meer te hoeven letten op de calorietabellen, was eerst wel even wennen. Ik geloofde bijna niet dat ik door goede combinaties te maken hier geen rekening meer mee hoefde te houden.”

Sonja G.: “Iedere maandag begon ik opnieuw met lijnen, maar vaker wel dan niet was ik dit bij de lunch al weer “vergeten”.  Er zijn niet veel diëten die ik niet heb geprobeerd. Het resultaat na 25 jaar? Ongeveer 15 kilo zwaarder dan toen, weinig energie over, een trage stofwisseling  en vooral weinig kennis van voedsel. Begin 2011 kwam ik in aanraking met De Levensstijl Methode. Langzaamaan heb ik veranderingen aangebracht in mijn eetpatroon. Ik eet juist meer, maar ik eet wat mijn lichaam nodig heeft! Nu begrijp ik pas echt waarom een dieet met calorieën tellen, koolhydraten vermijden of afgepaste porties onzin is, van belang is juist een goede keuze te maken. Ik hoef niet elke maandag opnieuw te beginnen, dit is voor het leven, dit kan ik volhouden.”

Carla Gerth: “Mijn man en ik zijn sinds juli bezig met De Levensstijl Methode. We voelen ons super en veel fitter. Ik ben in 15 weken tijd 17 kilo afgevallen en mijn man 10 kilo. Ik was echt lekkerbek en nu kan ik van de koekjes en snoepjes en alle tussendoortjes makkelijk afblijven. Ben elke dag aan het steppen en buikspieroefeningen aan het doen en natuurlijk voldoende ontspanning ook nog. Het is heel goed vol te houden. Ik voel me zo trots op mezelf en dat heb ik nog nooit gehad. En van complimenten die ik krijg, sta ik versteld van. Daardoor krijg je zoveel power dat ik het goed kan volhouden. De combinatie van het eten is ideaal en je krijgt nu zelf ook zin om dingen uit te proberen om te maken.
Ik had toch eerst nog wel de behoefte aan een glas frisdrank op de zaterdagavond en eerst vond ik het heerlijk,maar nu vind ik er niks meer aan, veel te zoet. Dus nu aan de diksap met mineraalwater. Veel mensen vroegen waardoor ik zoveel ben afgevallen en ik praat vol lof over De Levensstijl Methode. Ben blij dat ik nu iets heb gevonden waar ik heel positief over ben en na zoveel diëten vol kan houden. In een woord gezegd ik voel me Geweldig.”

Delen:  
reactie op “Diëten of een gezonde levensstijl
  1. Kunt u mij vertellen welke voeding het beste kan eten bij deze aandoening?

    Geschreven door Geertje op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief