De voordelen van medicinale wiet

De voordelen van medicinale wiet

Het verdampen van medicinale wiet wordt tegenwoordig steeds populairder onder de gebruikers die het gebruiken voor hun gezondheid. En dat heeft een hele goede reden, want met een vaporizer wiet kun je sneller over de effecten van medicinale wiet beschikken op een gezonde manier. Een vaporizer is een variant van de e-sigaret. Door een batterij in de vaporizer wordt er hitte geproduceerd waardoor er daarna een vloeibaar extract of kruiden dan worden verdampt. Het gebruik van een vaporizer is in het algemeen gezonder dan het roken van een sigaret, omdat er bij een e-sigaret geen rook wordt geïnhaleerd, maar je ademt damp in. Niet voor niets wordt ‘roken’ met een vaporizer ook wel dampen genoemd,

Waarom via vaporizer wiet roken?

Wiet of cannabis wordt al vaker gebruikt voor het verlichten van pijn, het opwekken van eetlust of het tegengaan van misselijkheid. Veel kankerpatiënten vinden het fijn om bijvoorbeeld medicinale wiet te gebruiken. Je kan medicinale wiet gebruiken in een poedervorm, om bijvoorbeeld door je thee te mengen, als olie voor het mengen door eten of je kan het roken. Het roken van medicinale wiet heeft alleen wel nadelen en kan voor patiënten die gezondheidsklachten hebben soms geen goed idee zijn. Een oplossing is het gebruiken van een vaporizer wiet. Een vaporizer is een elektronische sigaret maar kent geen verbranding. Het wordt gebruikt voor het verdampen van kruiden of vloeibare extracten. In principe kan je met je vaporizer wiet ook diverse andere kruiden verdampen, dus niet alleen medicinale wiet maar bijvoorbeeld ook tabak.

Voordelen gebruik medicinale wiet

Het dampen van medicinale wiet heeft verschillende voordelen. Een van de grootste voordelen is natuurlijk dat tabak schadelijk is voor jouw longen. Dampen met een vaporizer is dan een stuk gezonder. Daarnaast heeft een vaporizer wiet als voordeel dat de medicinale wiet niet wordt verbrandt, in tegenstelling tot het roken van medicinale cannabis. Hierdoor komen er minder stoffen zoals koolstofmonoxide of teer vrij die schadelijk zijn voor jouw lichaam. Een ander voordeel is dat het dampen van medicinale wiet zachter aanvoelt aan de keel. En als laatste voordeel is dat door het dampen van medicinale cannabis je direct beschikt over de effecten die medicinale wiet bij voor pijnbestrijding. Ook zorgt de verdamping ervoor dat er minder werkzame stoffen in het cannabis verloren gaat, waardoor 80% van deze stoffen uiteindelijk jouw lichaam bereiken. Via de vaporizer wiet dampen heeft dus veel voordelen en is ook nog eens beter voor je gezondheid.

 

– Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief