Angst voor PPCM

 • #1

  Ik las net toevallig een artikel op pinterest over PPCM en ik was helemaal bang dat ik dit heb.

  Ik ben nu 35, bijna 36 weken zwanger. Ik ben de laatste tijd heel erg moe, maar dat is de ene dag meer dan de andere dag. Zoals vandaag ook, ik ben zo moe maar ik heb bijvoorbeeld wel de badkamer en een stukje vd woonkamer gepoetst. Daar moest ik wel af en toe even bij gaan zitten. Ik had vd week een babyshower en toen had ik nergens last van, daarna was ik wel weer 2 dagen moe.

  Ik heb soms een kriebelhoest maar ik heb ook al maanden hooikoorts, ik nies elke morgen als ik wakker word en af en toe nog overdag, heb best vaak een volle neus. En tis niet dat ik elk moment van de dag heel hard aan het hoesten ben, meer af en toe een keertje een klein hoestje omdat er een kriebel zit. Dat heb ik ook al een tijdje. Af en toe een hartklopping, dat m'n hart overslaat maar dat heb ik niet dagelijks. Ik ben zo nu en dan duizelig, gaat vaak gepaard met moeheid. En benauwdheid, kijk, het ligt niet prettig als ik languit op de bank of bed op mn rug lig met een kussen in mn rug geduwd zodat ik wat naar voren word geduwd. Dan heb ik idd het idee dat ik wat minder lucht heb.. Op mn zij heb ik dat niet, dan heb ik er geen last van..

  En bij lang staan heb ik ook wat minder lucht of als ik een trap oploop. Mijn hart slaat niet overdreven snel in rust (wel bij inspanning) en ik heb tot nu toe altijd een bloeddruk aan de lage kant/gemiddeld gehad.. Is er reden tot zorg voor dit? Ik kan het niet uit mijn hoofd zetten ineens. Maandag heb ik een bezoekje aan de VK praktijk dus ik kan het natuurlijk altijd vragen maar toch.. Nu zit het in mn hoofd en ik krijg het er niet uit. Ik ben bekend met hyperventilatie en sta ook onder een psycholoog. Oja, ik houd trouwens geen vocht vast, nul komma nul zelfs...

  Reactie
  #2

  De klachten die je hebt passen toch wel bij een zwangerschap van 36 weken...

  Reactie
  #3

  Vind jij dat ik mij zorgen moet maken John? Zoals jij het zegt, dat denk ik ergens ook wel in mijn hoofd. Maar tis nu ineens een angst omdat ik er over las en dacht, hee, heb ik dat niet? Zo  is het soms op mijn linkerborst aan de onderkant en naar mn borstbeen toe gevoelig als ik dit aanraak. En ook weleens als ik het niet aanraak. Maar dan voel ik aan mijn rechterborst en daar voel ik het ook..

  Het enge van PPCM is dat het in de 1e instantie op gewone zwangerschapsklachten lijkt. En ik heb dus van alles een beetje lijkt het, behalve dat vocht. En of het dus bij mij op zichzelf staande klachten zijn of niet, daar pieker ik dus over..

  Reactie
  #4

  Ik zit nu te denken, zou ik ook magnesiumtekort kunnen hebben dat ik deze klachten heb? Ik slik geen extra magnesium. Vanmorgen verkramping van mijn nekspier en die is nog steeds heel gevoelig. Sws best een slap gevoel. En weleens kippenvelgevoel. En onrustig, veel angsten.

  Reactie
  #5

  Oja nog een vraagje. Aan het begin vd zwangerschap is er een buisje bloed afgenomen, dan testen ze op kinderziektes die ik heb gehad of niet. Testen ze dan ook op meer, qua lever of hart of weet ik het wat? Er kwamen geen verontrustende dingen uit het onderzoek.

  Reactie
  #6

  Als je er ongerust over blijft, moet je het met de VK of de huisarts bespreken.

  Reactie
  #7

  Ja dat ben ik ook van plan, alleen ik spreek de VK morgen pas.. Maar denk jij er ook aan als je dit zo leest?

  En kunnen die verschijnselen ook van magnesiumtekort zijn? Ik heb zo'n angstgevoel.. Is dat wel normaal dat ik dat ben, ook voor de bevalling zitten er allemaal doemscerenario's in mn hoofd..

  Reactie
  #8

  Ze testen niet alles..als daar geen aanleiding voor is

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik denk dat het toch gewoon zwangerschapsklachten zijn

  Reactie
  #10

  Zoals ik al schreef zijn het volgens mij gewoon zwangerschapssymptomen

  Reactie
  #11

  Vandaag bij VK geweest, bloeddruk gemeten en gezegd dat ik moe was, maar ze zei dat kan er echt bij horen. Ijzer was 7.6 dus prima. Bloeddruk 68/120, ook geen rare dingen. Ik was zelf ook best gespannen omdat het een liggingsecho en groei echo was dus miss viel het nog wat hoger uit dan normaal. Vanmorgen was ik in bed aan het hyperventileren omdat ik voor mijn gevoel wat benauwd was, maar ik probeerde mezelf rustig te houden. En daarna in slaap gevallen. Ik ben denk ik ook aan het hyperventileren. Want hoe moe ik gisteravond ook was, ik was even op visite en toen dacht ik er wat minder aan. Dus al met al allemaal goed bericht, kindje ook goed gegroeid. Ik heb dat van het hart niet zo benoemd maar ik had ook niet het idee dat ze daaraan dacht.. Kan ik het nu loslaten?

  Reactie
  #12

  Loslaten en niet meer aan denken

  Reactie
Reageer op: Angst voor PPCM
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief