Vreemde cyclus, veel te late eisprong?

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb een paar vragen over mijn cyclus.

  Op 16-4 ben ik voor het laatst ongesteld geworden. Vanaf juli ben ik bij gaan houden hoe lang mijn cyclussen zijn en die liggen van 26 - 38 dagen. Van juli tot april waren mijn cyclussen 29 / 26 / 30 / 31 / 28 / 35 / 27 / 38 / 30 dagen. Niet regelmatig dus.

  De laatste maand ben ik begonnen met temperaturen. Er was een duidelijke stijging te zien op dag 26 (rijkelijk laat!). Mijn temperatuur ging toen van 36,7 naar 37,0. De dag erna zakte de temp naar 36,8 en de volgende dag was deze ook 36,8. De dag daarna weer een piek naar 37,1. -> Vreemd of niet?

  Op dag 33 verloor ik wat oud bloed dat wat slijmerig was. Maar dit is toch veel te snel na mijn ovulatie??? Je kunt toch niet al 7 dagen bloed verliezen? Dit bloed bleef bij een beetje, maar vandaag, dag 35 blijf ik toch wat oud bloed verliezen.

  Kan dit nu innestelingsbloed zijn, of is het een "voorloper" op mijn menstruatie? Aangezien de kans reëel is dat ik nu ongesteld moet worden. Ik heb een test gedaan, maar (natuurlijk, want het is nog veel te vroeg) niet zwanger.

  We zijn nu zo'n 10 maanden bezig met zwanger te raken (met 2 maanden een geplande tussenstop ivm solliciteren en trouwplannen)
  Wordt het niet langzaam tijd om naar een dokter te gaan, gezien mijn onregelmatige cyclussen en de late ei-sprong? Of maak ik me om niks zorgen?

  Reageer
  #2

  Even nog ter info, op dag 36 werd ik dan dus toch goed ongi. Is dit nu niet erg vreemd, om 10 dagen na de eisprong alweer ongesteld te zijn? Ik dacht dat er 14 dagen tussen moesten zitten?

  Hoe zit het nu??? Is mijn ei-sprong gewoon niet goed, of maak ik me zorgen om niks.

  Reageer
  #3

  Niemand die hier iets over weet??? Inmiddels met de tweede maand tempen begonnen, en deze lijkt wel goed te gaan tot nu toe. De temp schommelt tussen 36,5 en 36,7.

  Reageer
  #4

  Desperate,

  Je maakt even een kleine fout: jij stelt de dag van de tempverhoging als de ovulatiedag. Maar de tempverhoging gaat pas in ná de ovulatie en dat kan oplopen tot een paar dagen. Vandaar dat jij denkt dat de menstruatie te snel op de ovulatie volgt. (Wat natuurlijk niet helemaal uit te sluiten is, maar dan moet je een betrouwbaarder methode gebruiken).
  Deze methode is dus alleen geschikt om te kijken óf je eisprong hebt gehad. De preziese dag is niet te bepalen.
  Mijn advies: maak deze ronde af en ga met de templijst naar de huisarts. Met jouw onregelmatigheid lijkt mij dit een goede reden om er op tijd bij te zijn.

  Reageer
  #5

  Dank je wel Anita voor jouw antwoord. Ik meende inderdaad dat je de dag vóór de temp verhoging de eisprong zou hebben. Dit klopt dus niet? Kan dus ook enkele dagen ervoor zijn begrijp ik uit jouw verhaal.

  Het begint nu toch wel erg te kriebelen, omdat we toch al even bezig zijn en een doktersbezoek steeds dichterbij komt. Zoals ik begrepen heb, moet je minimaal 2 temp lijsten kunnen tonen. Of moeten dit er meer zijn?

  Ben gelukkig nog (erg) jong: 24, maar mijn partner is 34 en we willen toch echt kinderen voor zijn 40e.
  Spannend dus! Hopelijk is deze ronde wel een goede.

  Reageer
  #6

  Hoi Anita,

  je kan veel beter nog wat geduld hebben.De huisarts weet er in ieder geval niet zoveel van, en voor een verwijzing op jouw leeftijd is het veel te vroeg.

  Je kan zelf nog:
  1. je beter informeren over eisprong etc.
  2. ook een ovulatietest gaan gebruiken
  3. elke dag van de cyclus de temperatuurmeting doen en direct noteren. Geregeld gemeenschap hebben: er wordt aangeraden 1x per 3 dagen.

  De eisprong is 12-14 dagen voor de menstruatie. Als je een onregelmatige menstruatie hebt is dat moeilijk te voorspellen dus het moment om gemeenschap te hebben is moeilijk te bepalen. Kijk ook eens goed of je misschien zogenaamd ovulatieslijm hebt: trekkerig dik kippe-eiwit-achtig slijm. Dit is slijm waardoor de baarmoedermond beter het sperma doorlaat. Bij sommige mensen kan dit op het slipje worden aangetroffen of is het uit de vagina te trekken. Na de Temperatuurverhoging moet de temperatuur hoog blijven tot de menstruatie. Als je zwanger bent, komt er geen menstruatie en ook geen temperatuurverlaging: de temperatuur blijft hoog.
  Zoek op internet eens naar sites die het allemaal wat beter uitleggen. Zoek bijv. op "natuurlijke anticonceptie", temperatuurmethode, Billingsmethode.

  Reageer
  #7

  Hallo Els,

  bedankt voor jouw informatie. Het meeste wist ik al, maar toch bedankt.
  Inmiddels heb ik twee maanden mijn temperatuur bijgehouden en zijn we ook naar de huisarts geweest. Deze heeft ons doorverwezen naar de gynacoloog. Volgens de huisarts zagen de curves er op zich goed uit, alleen een late eisprong, maar dit hoefde volgens hem niet persé iets te betekenen.

  Idd, ik ben nog erg jong, maar mijn man is tien jaar ouder dan ik, en vandaar dat we dus "haast" hebben. Hij wil niet na zijn 40e pas vader worden.
  We zijn pas afgelopen week naar de huisarts geweest en moeten nog een afspraak bij de gynacoloog gaan maken.

  Als we bij de gynacoloog zijn geweest zal ik weer up-daten.

  Reageer
  #8

  Op 14-8 moet ik naar de gynacoloog toe. Iemand enig idee of er dan al onderzoeken gaan plaatsvinden? De huisarts heeft ons doorverwezen naar de gynacoloog. Bij het maken van de afspraak vroeg de telefoniste of we niet eerst een afspraak nodig hadden bij de fertiliteitsarts. Vreemd dus???

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9
  Reageer
  #10

  Dank je wel Anoniem voor jouw reactie. Inmiddels zit ik in de MMM en heb gelukkig nu een goede eisprong. Maar misschien dat anderen nog wat hebben aan de informatie.

  Reageer
  #11

  hallo het is efkes geleden bij deze post,maar k hoop dat iemand mij een advies kan geven

  tot nu toe ging mijn mensuratie op tijd(paar dagen later alleen)

  maar ik weet dat ik late ovulatie probleem hebt,normaal moest ik 30/31 december mijn regels krijgen,het is nu al 15dag over,11de had ik urine test gemaakt het was negative,moet ik opnieuw test proberen?of is dat onmogelijk zo laat zwanger te geraken????

  Reageer
  #12

  ga naar de huisarts en laat een bloedtest doen voor zwangerschap. Als die ook negatief is, vraag dan een verwijzing voor de gynaecoloog

  Reageer
  #13

  ja best bloed test,

  dank u wel Tandor!

  Reageer
Reageer op: Vreemde cyclus, veel te late eisprong?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief